Volledig scherm
Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water. Ze overleed ter plaatse. © Didier Verbaere

Oudere dame (77) overleden na val in water aan Stropkaai in Gent

Aan de Stropkaai in Gent is zondagmiddag een oudere dame (77 jaar) overleden na een val in het water. Ze werd nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse. Een wetsgeneesheer komt ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

De feiten speelden zich af rond 11.30 uur ter hoogte van de Stropbrug. Een oudere dame kwam er in het water terecht. “Alles wijst op een ongeluk”, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. Duikers van de Brandweerzone centrum haalden de drenkelinge op het droge. De dame werd nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse. 

“Een wetsdokter van het Parket Oost-Vlaanderen zal ter plaatse komen om de omstandigheden te onderzoeken”, zegt Langeraert. Vermoedelijk is de dame tijdens een wandeling met haar rollator gestruikeld. Deze stond nog aan de rand van het water. Het kan ook dat ze onwel werd en zo in het water terecht kwam. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niks gecommuniceerd. “We onderzoeken nog verschillende pistes: een ongeval, medische oorzaak of een wanhoopsdaad. Kwaad opzet lijkt uitgesloten want er waren geen uiterlijke tekenen van geweld”, zegt Annelies Verstraeten van het Parket Oost-Vlaanderen. Ook de camerabeelden uit de buurt zullen worden bekeken. 

Volledig scherm
De rolator van de vrouw stond aan de rand van het water. © Didier Verbaere
Volledig scherm
Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water. Ze overleed ter plaatse. © Didier Verbaere
Volledig scherm
Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water. © Didier Verbaere
 1. Christophe Peeters al 25 jaar in de Gentse gemeenteraad. “Waarom zou ik stoppen? Ik wil er nog minstens 25 jaar bij doen”

  Christophe Peeters al 25 jaar in de Gentse gemeente­raad. “Waarom zou ik stoppen? Ik wil er nog minstens 25 jaar bij doen”

  Een snotneus was hij nog, nauwelijks 20 jaar oud, toen hij zijn eed als gemeenteraadslid aflegde. Christophe Peeters zit er 25 jaar later nog. Gepokt en gemazeld, de nestor van de Gentse politiek. Klappen gekregen, maar nooit bij de pakken blijven zitten, zelfs niet toen zijn eigen partij hem in de steek liet. “Stoppen? Natuurlijk heb ik daaraan gedacht, maar dat zou te gemakkelijk zijn. En ik doe dit veel te graag.”
 2. LEZ-schepen Tine Heyse (Groen) bedolven onder kwalijke opmerkingen: “Daar reageer ik niet op”

  LEZ-sche­pen Tine Heyse (Groen) bedolven onder kwalijke opmerkin­gen: “Daar reageer ik niet op”

  De LEZ-discussie van afgelopen week heeft hier en daar een potje doen overkoken en daarbij gingen de grenzen van het fatsoen al eens overboord. Niemand merkte dat meer dan schepen Tine Heyse (Groen), bevoegd voor de Gentse LEZ. Op haar sociale media werd ze bedolven onder kwalijke opmerkingen. “Het is niet in die mate dat we naar de politie moeten stappen, maar het is kantje boordje.”
 3. GO! Campus Impuls opent extra campus in Drongen: “Leerlingenaantal exponentieel gestegen”

  GO! Campus Impuls opent extra campus in Drongen: “Leerlin­gen­aan­tal exponenti­eel gestegen”

  Door het succes van haar campus in Oostakker en om tegemoet te komen aan de stijging van het aantal leerlingen opent de GO! Reynaertschool volgend jaar een extra campus in de Baarleboslaan in Drongen. “De voorbije jaren bleek de Gentse regio steeds duidelijker te kampen met hoge capaciteitsnoden voor buitengewoon secundair onderwijs op maat van normaal begaafde leerlingen met een autismespectrumstoornis”, klinkt het.