In de Bourgoyen is een 30-tal populieren geveld, voor de veiligheid van de wandelaar
Volledig scherm
In de Bourgoyen is een 30-tal populieren geveld, voor de veiligheid van de wandelaar © Wannes Nimmegeers

Oude en dode populieren in Bourgoyen-Ossemeersen gekapt

GentIn natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen in Mariakerke is de voorbije week duchtig gekapt. Voor wie zich zorgen zou maken: het gaat om een 30-tal oude en dode populieren die tegen de grond zijn gewerkt. Dat was nodig omwille van de veiligheid, en het komt ook het open landschapskarakter ten goede.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag
  PREMIUM
  Gent

  Van Steenbrug­ge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag

  Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vrijdagochtend 11 uur niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. “Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.