Geen ellenlange rijen met wachtenden vandaag in Wondelgem, nog 4 auto's om 10 uur
Volledig scherm
Geen ellenlange rijen met wachtenden vandaag in Wondelgem, nog 4 auto's om 10 uur © VDS

Opvallend rustig aan autokeuring Wondelgem voor ‘vrije controles’: laat voorspelde hitte zich voelen?

WondelgemOpvallend rustig vandaag aan de autokeuring van SBAT in Wondelgem. Vreemd, want daar staan nochtans ‘vrije controles’ op het programma, en die controles zorgden de voorbije weken gegarandeerd voor chaos.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Stad Gent bekroond als ‘Meer Mobiele Stad’: vakjury reikt 50.000 euro uit
  Gent

  Stad Gent bekroond als ‘Meer Mobiele Stad’: vakjury reikt 50.000 euro uit

  De Stad Gent mag zich een jaar lang onderscheiden als ‘Meer Mobiele Stad’. Het stadsbestuur kreeg die prijs samen met de gemeenten Wevelgem en Koekelare voor de inspanningen rond toegankelijke mobiliteit. Zo ondertekende Gent het charter ‘Masterplan toegankelijke haltes’. Ook heeft de stad een actieplan ‘Vervoersarmoede’ opgesteld. Momenteel zijn er maar liefst 18 bijkomende haltes gepland om toegankelijk te maken. Verder wordt er gewerkt aan een aparte brochure die focust op toegankelijkheid, toegankelijke wandelroutes en voetgangersassen. Aan de prijs - uitgereikt door Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) - hangt een bedrag van 50.000 euro vast.
 1. Alexander De Croo houdt studenten anderhalf uur in de ban. “Grens van aantal vluchtelingen dat wij kunnen opvangen is stilaan bereikt”
  PREMIUM
  Gent

  Alexander De Croo houdt studenten anderhalf uur in de ban. “Grens van aantal vluchtelin­gen dat wij kunnen opvangen is stilaan be­reikt”

  Het openingscollege van de Gentse opleiding politicologie is traditioneel iets om naar uit te kijken. Dit jaar kwam premier Alexander De Croo dat geven, en die was niet alleen bijzonder vlot, hij schuwde ook geen enkele vraag. “België een land waar niks mogelijk is? Democratie is altijd een moeilijk proces, het is normaal dat het clasht.”
 2. AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoordelijk voor de selectie en registratie van deze supporters in deze vakken”
  PREMIUM
  Gent

  AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoor­de­lijk voor de selectie en registra­tie van deze supporters in deze vakken”

  Het Zweedse Djurgårdens IF speelt morgen in de Ghelamco Arena tegen KAA Gent tijdens de Conference League. Het was quasi een zekerheid dat heel wat Zweedse supporters zonder wedstrijdticket naar Gent zouden afreizen en de match noodgedwongen in de binnenstad moesten moeten volgen. AA Gent opende in extremis daarom twee extra supportersvakken om deze supporters in onder brengen. “Vakken 326 en 327 zullen worden gebruikt om eventuele Zweedse fans in onder te brengen die zich op wedstrijddag alsnog zouden aandienen, hoewel dit ten zeerste afgeraden werd en wordt”, zo klinkt het bij de Buffalo’s.