Wit-blauw-rood: de kleuren van de Russische vlag op een torenkraan in Zwijnaarde.
Volledig scherm
Wit-blauw-rood: de kleuren van de Russische vlag op een torenkraan in Zwijnaarde. © vds

Opvallend: kraan in Zwijnaarde licht op in kleuren van de Russische vlag

GENTJe kan tegenwoordig niet naast de kleuren van de Oekraïense vlag kijken: veel goede doelen zamelen geld in voor de slachtoffers van de oorlog. Maar niet iedereen is Oekraïens gezind: een kraan op Eiland Zwijnaarde lichtte bijvoorbeeld op in wit-blauw-rood. 

 1. Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezingen”
  PREMIUM

  Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezin­gen”

  Op 8 oktober zal de stad Gent een referendum organiseren. Burgerbeweging Te Duur heeft meer dan 27.000 geldige handtekeningen ingezameld, zo blijkt, en dat is voldoende om de stad te verplichten een referendum te organiseren. Ook de condities - wanneer een referendum geldig is en of en wanneer het al dan niet als bindend wordt beschouwd, bepaalt de gemeenteraad. “Totaal zinloos", vindt alvast gemeenteraadsvoorzitter Christophe Peeters (Open Vld).
  Gent
 2. Kenny (21) is op weg naar een feestje, even later vecht hij voor zijn leven: “Terwijl hij hulpeloos op de grond lag, staken ze hem drie keer”
  PREMIUM

  Kenny (21) is op weg naar een feestje, even later vecht hij voor zijn leven: “Terwijl hij hulpeloos op de grond lag, staken ze hem drie keer”

  Het moest een gezellig feestje in Ledeberg worden, helaas draaide dat voor Kenny (21) helemaal anders uit. De Aalstenaar werd voor de deur opgewacht door vijf gewapende mannen die hem zwaar te grazen namen. Een vete tussen twee bendes, mogelijk te situeren binnen het ‘drillrap milieu’, zou aan de basis van de steekpartij liggen. Kenny maakte er echter geen deel van uit. “Het is enkel dankzij een operatie van zes uur dat ik nog leef”, getuigde hij emotioneel voor de rechter, die vandaag over het lot van de daders beslist.
  Gent
 3. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 4. Minderjarig meisje slachtoffer van exhibitionist, maar die ontkent feiten: “Ik was een broodje aan het eten”

  Minderja­rig meisje slachtof­fer van exhibitio­nist, maar die ontkent feiten: “Ik was een broodje aan het eten”

  In februari van dit jaar werden er bij de politiezones Gent en Deinze meldingen gemaakt van exhibitionisme. Een man van middelbare leeftijd was openlijk aan het masturberen voor de ogen van jonge vrouwen, begin februari aan de Watersportbaan in Gent, enkele weken later in Schave in Deinze. Hij werd opgespoord en voor de rechter gebracht. Een celstraf van 8 maanden hangt nu boven zijn hoofd, maar hij ontkent de feiten.
  Gent