Volledig scherm
Muizen in Sint-Amandsberg © RV

Opruimwerken vuilste huis Sint-Amandsberg starten morgen

De bewoner van het vuilste huis van Sint-Amandsberg kreeg zeven dagen om zijn woning op te ruimen. Nu die termijn erop zit, gaat de Stad Gent de woning laten schoonmaken. De man in kwestie zal opdraaien voor de kosten. 

Het vuilste huis van Sint-Amandsberg is intussen bekend tot in Nederland. De bewoner, die jarenlang rommel verzamelde in zijn woning, kreeg vorige week te horen dat hij zijn huis verplicht moet opruimen. Hiervoor kreeg hij zeven dagen. Die termijn zit er morgen op, maar intussen is er niks veranderd. “We moeten spijtig genoeg ingrijpen”, krijgen we te horen op het kabinet van burgemeester Mathias Declercq. “We lieten alvast borden plaatsen. Zo kan de schoonmaakploeg morgen in principe aan de slag gaan.” 

Wordt vervolgd. 

Volledig scherm
Voor de opruimwerken zijn drie parkeerplaatsen autovrij in de Heiveldstraat. © Cedric Matthys
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlaanderen zal moeten meebetalen voor ‘onze’ zeesluis op vervuilde Nederlandse havengrond

    Vlaanderen zal moeten meebetalen voor ‘onze’ zeesluis op vervuilde Nederland­se havengrond

    De grote zeesluis in Terneuzen die in aanbouw is, zal een pak meer gaan kosten dan gepland. Er bleek een historische vervuiling in de bodem te zitten, waarvan de saneringskost minsten 50 miljoen euro bedraagt. Door de fusie-overeenkomst tussen de Haven van Gent en die van Zeeland moet Vlaanderen minstens de helft daarvan ophoesten. En nu blijkt er nog meer vervuiling te zijn gevonden. Wie die moet betalen, staat nog niet vast. “Maar in principe komt er geen extra rekening naar het Gentse havenbedrijf en zeker niet naar de stad”, zegt havenschepen Sofie Bracke.