Marokkaanse supporters vieren feest in de Brugse Poort na overwinning tegen Spanje op het WK voetbal
Volledig scherm
Marokkaanse supporters vieren feest in de Brugse Poort na overwinning tegen Spanje op het WK voetbal © Wannes Nimmegeers

Opnieuw straatfeest na overwinning Marokko. “Iedereen is welkom om mee te vieren”

GentSpektakel in voetballand. Marokko heeft Spanje uit de Wereldbekercompetitie geknikkerd, en dat wordt stevig gevierd in de Brugse Poort. Zingende en dansende mensen zetten de Bevrijdingslaan op stelten, voor de derde keer al. En opvallend: in Gent gebeurt dat telkens zonder problemen.

  1. Verschillende benefieten op poten gezet voor ‘oudste cafébazin van Gent’ (87) na gewelddadige overval: “Zo kan ze een nieuw alarmsysteem kopen”
    Gent

    Verschil­len­de benefieten op poten gezet voor ‘oudste cafébazin van Gent’ (87) na gewelddadi­ge overval: “Zo kan ze een nieuw alarmsys­teem kopen”

    Dat Lisbeth Waldack (87) graag gezien is, was al lang geweten. De kranige cafébazin houdt al meer dan 58 jaar haar café De Viking open op de Muide. Dat uitgerekend zij slachtoffer werd van een brutale overval, was dan ook een schok voor velen. Daags na de feiten gingen vrienden al op zoek naar manieren om ‘de oudste cafébazin van Gent’ te steunen. Dat resulteerde intussen in meerdere benefieten.