Archiefbeeld: Station Gent-Sint-Pieters
Volledig scherm
Archiefbeeld: Station Gent-Sint-Pieters © Wannes Nimmegeers

Opnieuw (kleine) vertraging bij werken Sint-Pietersstation: “Zo veel grondwater oppompen kan problemen opleveren”

GENTDe renovaties aan het Sint-Pietersstation lopen opnieuw een beperkte vertraging op. Aannemer nv Antwerpse Bouwwerken wil ruim een half miljoen kubieke meter water aan de grond onttrekken en vervolgens lozen in een natuurgebied. Stad Gent heeft de vergunning voor dat deeltje van het proces tijdelijk geweigerd.

 1. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
  Gent

  Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

  Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.
 2. In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (28) niet uit: “Belgische justitie wil Spaanse collega’s niet schofferen”
  Gent

  In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (28) niet uit: “Belgische justitie wil Spaanse collega’s niet schofferen”

  De kans dat de Spaanse rapper Valtònyc nog achter tralies belandt, is onbestaande. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag opnieuw om de 28-jarige jongeman niet uit te leveren. Valtònyc vluchtte vier jaar geleden van Mallorca naar Gent. In zijn thuisland werd hij veroordeeld tot 3,5 jaar cel nadat hij in zijn teksten de Spaanse vorst had beledigd.