Gentenaars tot geboortejaar 1985 krijgen hun uitnodiging om gevaccineerd te worden in Flanders Expo
Volledig scherm
Gentenaars tot geboortejaar 1985 krijgen hun uitnodiging om gevaccineerd te worden in Flanders Expo © Wannes Nimmegeers

Opnieuw een record voor Flanders Expo: volgende week 31.000 vaccins en 7 dagen op 7 afspraken

GentDe vaccinatiecampagne zit in een stroomversnelling, ook in Gent. Volgende week wordt hier een nieuw recordaantal vaccins geleverd: liefst 31.000. Daardoor wordt ook de bevolking aan een sneltempo uitgenodigd. De geboortejaren 1984 en 1985 krijgen vandaag hun brief in de bus, als ze die al niet eerder kregen.

 1. Gents ambulancebedrijf ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap: “Geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”
  Gent

  Gents ambulance­be­drijf ook veroor­deeld voor discrimina­tie op basis van geslacht en moeder­schap: “Geen vreemdelin­gen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees is na een veroordeling tot een geldboete van 4.000 euro wegens discriminatie wegens afkomst, nu ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Het bedrijf had het aanwervingsbeleid omschreven als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”.
 2. Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtoffer openhaalt met mes: “Millimeters verschil en het was fataal afgelopen”
  PREMIUM
  Gent

  Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtof­fer openhaalt met mes: “Millime­ters verschil en het was fataal afgelopen”

  Een 47-jarige is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor een brutale moordpoging afgelopen zomer. Hij belde in het holst van de nacht aan bij een kennis en takelde hem toe met een scherp voorwerp. Het slachtoffer bleef achter met een snijwonde van 20 centimeter, van oor tot mondhoek. “U had geen andere intentie dan het doden van uw slachtoffer”, aldus de rechtbank.