1898 The Post.
Volledig scherm
1898 The Post. © rv

Oplopende annulaties, weinig boekingen voor augustus in Gentse hotels: “Stad kan helpen door Airbnb’s verplicht te sluiten”

De stijgende coronacijfers en de strenge maatregelen in Antwerpen, hebben ook gevolgen voor de Gentse hotelsector. Reservaties worden massaal geannuleerd en nieuwe boekingen komen er amper bij. De roep om steun klinkt alsmaar luider.

  1. “Studenten zijn geen beesten, maar jongeren die een uitlaatklep zoeken”: spreekbuis van Overpoort Tim Joiris (47) over de eerste woelige week
    PREMIUM

    “Studenten zijn geen beesten, maar jongeren die een uitlaat­klep zoeken”: spreekbuis van Overpoort Tim Joiris (47) over de eerste woelige week

    Het academiejaar is begonnen, een massa studenten is opnieuw binnengewaaid in Gent. Dat resulteerde in stevig feestgedruis op maandagavond in de Overpoortstraat, die toen – half – terug open was, voor het eerst sinds midden maart. De stad greep in en stuurde een half leger agenten om de boel op dinsdag in toom te houden. De Overpoort werd een voorbeeldstraat, maar door het ‘manu militari ingrijpen’ totaal geen studentenstraat meer. “Ik had dit voorspeld. We moeten op zoek naar een gulden middenweg”, vindt Tim Joiris (47), spreekbuis van de Overpoortstraat.