De korpschef van de Gentse politie, Filip Rasschaert
Volledig scherm
De korpschef van de Gentse politie, Filip Rasschaert © Wannes Nimmegeers

OPINIE. Korpschef Filip Rasschaert na heisa rond opgesloten jongeren. “Het lijkt soms alsof wij opgejaagd wild zijn”

GentEr is de voorbije dagen heisa ontstaan over het oppakken en opsluiten van een groep jongeren, nadat zij een koppeltje hadden aangevallen op de Korenlei. Daarbij wordt het optreden van de politie in vraag gesteld, er wordt zelfs gewag gemaakt van naaktfouilles. Gents korpschef Filip Rasschaert kroop in zijn pen en reageert op de moeilijke positie waarin zijn mensen zitten. 

  1. Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”
    PREMIUM
    Ieper/Gent

    Jambers­boer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”

    Boer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht te been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum.