De heropening van de Meulestedebrug - Archiefbeeld
Volledig scherm
De heropening van de Meulestedebrug - Archiefbeeld © Wannes Nimmegeers

Opgelet! Meulestedebrug zaterdag opnieuw dicht

GentHet is nog even op de tanden bijten tot de nieuwe Meulestedebrug er ligt en kan gebruikt worden. Tot dan moeten we nog over het oude exemplaar, maar niet deze zaterdag. Dan worden er funderingswerken gedaan voor de nieuwe brug, waardoor ook de oude even moet sluiten. Tussen 6 en 19u moet je omrijden.

 1. Gentse familierechtbank start met consensusmodel om vechtscheidingen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”
  Gent

  Gentse familie­recht­bank start met consensus­mo­del om vechtschei­din­gen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”

  In Gent start de familierechtbank vanaf 1 september met een nieuw consensusmodel, dat moet vermijden dat de opstart van een procedure gelijk staat aan een startschot voor escalatie of voor een vechtscheiding. De familierechtbank merkte op dat de werkdruk sinds de oprichting in 2014 systematisch toeneemt, maar ook dat een tussenkomst van de familierechtbank niet altijd een duurzame oplossing van het conflict oplevert. Daarnaast wordt ook van advocaten een andere aanpak verwacht.
 2. Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”
  Gent

  Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”

  Popkoning Jean-Pierre Maeren heeft de coronajaren grotendeels doorgebracht in zijn atelier, al hij heeft uiteraard wel gespeeld op de momenten dat het mocht. Maar Maeren is dus meer dan klaar voor een volledig nieuwe show, die hij tijdens de Gentse Feesten uiteraard in Gent zal brengen. Oost West, T(e)Huis Best heet die, en het wordt weer gieren, lachen en brullen.