Het goedkoopste huis van Gent kreeg een opknapbeurt.
Volledig scherm
Het goedkoopste huis van Gent kreeg een opknapbeurt. © Jill Dhondt

Opfrisbeurt voor goedkoopste huis van Gent, maar er is nog werk aan

In de Victor Frisstraat stond begin februari een huis te koop dat heel wat monden deed openvallen. Niet enkel omwille van de slechte staat waarin het pand zich bevond, maar vooral door de lage kostprijs. De instelprijs bedroeg slechts 45.000 euro. Na enkele weken werd het huis verkocht via opbod voor het driedubbele van de vraagprijs. Intussen ziet de gevel er al helemaal anders uit dan toen.

 1. Buschauffeurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultolerantie, nu meteen”
  PREMIUM
  Gent

  Buschauf­feurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultoleran­tie, nu meteen”

  De buschauffeurs zijn de agressie op de risicolijnen naar de Blaarmeersen en het provinciaal domein Puyenbroeck beu. Vakbond ACV eist dat het agressiecomité van De Lijn maandag wordt samengeroepen om het probleem aan te pakken. Afgelopen week moest de politie tweemaal tussenbeide komen omdat chauffeurs zich bedreigd of geïntimideerd voelden door groepen jongeren. Met de Gentse Feesten in aantocht vrezen de chauffeurs nog meer incidenten. “We willen weten wie die jongeren zijn en wanneer en waar ze opduiken.”
 2. Wanneer komt het nieuwe zwembad Neptunus er? Raad van State legt procedure stil: “We hebben nog geen idee hoe het verder moet”
  PREMIUM
  Wondelgem

  Wanneer komt het nieuwe zwembad Neptunus er? Raad van State legt procedure stil: “We hebben nog geen idee hoe het verder moet”

  Een nieuw zwembad in Wondelgem? Het zal al zeker niet voor 2024 zijn, zoals was beloofd. Meer nog: het is helemaal niet duidelijk wanneer het dan wél zal kunnen. De procedure voor het aanstellen van een aannemer voor het nieuwe zwembad is stilgelegd door de Raad van State. De vraag stelt zich: was het dan wel nodig om het oude Neptunusbad al te slopen?