Opera Gent opent de deuren als café nu ze door verstrengde coronamaatregelen de voorstellingen moet schrappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Opera Gent opent de deuren als café nu ze door verstrengde coronamaatregelen de voorstellingen moet schrappen. © Wannes Nimmegeers

Opera Gent transformeert foyer tijdelijk naar café: “Kunnen we nu naar redelijke, proportionele maatregelen?”

GENTDe theaterzaal van de Opera in Gent is leeg. Gordijnen open, het podium wordt gedweild. Nochtans zou hier op 8 januari La Bohème gespeeld worden. In de foyer zit het dan weer vol: tientallen Gentenaars komen er glühwein drinken. “Kerstmarkten mochten wel, opera niet.  Laat dit onze vorm van ludiek protest zijn”, klinkt het bij Opera Ballet Vlaanderen. 

  1. Dit weekend zijn er grootschalige politiecontroles in Oost- en West-Vlaanderen: “Op dit moment van het jaar zijn er veel inbraken”
    Oost-Vlaanderen/West-Vlaanderen

    Dit weekend zijn er grootscha­li­ge politiecon­tro­les in Oost- en West-Vlaanderen: “Op dit moment van het jaar zijn er veel inbraken”

    In de provincies West-en Oost-Vlaanderen hield de politie zaterdag een grootschalige controleactie. De focus van de controles lag hoofdzakelijk op dievenbendes, drugstrafiek en mensensmokkel. Aan de actie namen 27 politiezones, de douane, de Vlaamse Belastingdienst, de dienst Vreemdelingenzaken en ook politieagenten in opleiding deel. Ook de Franse en Nederlandse politie werkten mee.