Opera Gent opent de deuren als café nu ze door verstrengde coronamaatregelen de voorstellingen moet schrappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Opera Gent opent de deuren als café nu ze door verstrengde coronamaatregelen de voorstellingen moet schrappen. © Wannes Nimmegeers

Opera Gent transformeert foyer tijdelijk naar café: “Kunnen we nu naar redelijke, proportionele maatregelen?”

GENTDe theaterzaal van de Opera in Gent is leeg. Gordijnen open, het podium wordt gedweild. Nochtans zou hier op 8 januari La Bohème gespeeld worden. In de foyer zit het dan weer vol: tientallen Gentenaars komen er glühwein drinken. “Kerstmarkten mochten wel, opera niet.  Laat dit onze vorm van ludiek protest zijn”, klinkt het bij Opera Ballet Vlaanderen. 

  1. Bokser Yorben (24) riskeert vijf jaar cel nadat hij Manchester City-supporter Guido (64) in coma sloeg op snelwegparking: “Voor papa is het mentaal te zwaar om naar rechtbank te komen”
    PREMIUM
    Gent/Ninove

    Bokser Yorben (24) riskeert vijf jaar cel nadat hij Manchester Ci­ty-supporter Guido (64) in coma sloeg op snelwegpar­king: “Voor papa is het mentaal te zwaar om naar rechtbank te komen”

    De 24-jarige Yorben S. moet zich komende maandag voor de rechter verantwoorden nadat hij op 19 oktober 2021 Guido De Pauw (64) in een coma sloeg op de snelwegparking in Drongen. Op de terugweg van een Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge, liep het slachtoffer - een notoir Manchester City-supporter uit Meerbeke - de Club Brugge-fan Yorben S. tegen het lijf. Na een banale discussie werd het slachtoffer in coma geslagen door Yorben S. Die riskeert nu een celstraf van vijf jaar voor het zware misdrijf.