Een briefje van schooldirecteur Bart Devaere aan de ouders van de leerlingen.
Volledig scherm
Een briefje van schooldirecteur Bart Devaere aan de ouders van de leerlingen. © Cedric Matthys

Opening stadsgebouw Melopee voor onbepaalde tijd uitgesteld door waterschade

De geplande opening van het Stads- en schoolgebouw Melopee in de Oude Dokken op vrijdag 25 oktober gaat niet door. Het gebouw liep dit weekend averij op door een waterlek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kapitein Zeppos gespot in het Zeppospark

  Kapitein Zeppos gespot in het Zeppospark

  Vanop de kade reden deze namiddag drie inzittenden zomaar het water in met hun auto. Geen zorgen: ze zaten in een amfibiewagen die zowel op het land als in het water kan bewegen. Je ziet zo een wagen niet vaak, maar uiterst zeldzaam is het ook weer niet. Wel opvallend is dat de auto te water ging in het Zeppospark, vernoemd naar Kapitein Zeppos die ook met een amfibiewagen reed. Kapitein Zeppos is het hoofdpersonage van de Vlaamse jeugdreeks Kapitein Zeppos uit de jaren zestig.
 1. “Hoe we in Gent starten hangt af van komende weken.” Schepen van onderwijs Elke Decruynaere sluit afstandsonderwijs niet uit

  “Hoe we in Gent starten hangt af van komende weken.” Schepen van onderwijs Elke Decruynae­re sluit afstandson­der­wijs niet uit

  Ben Weyts, Minister van Onderwijs, besloot gisteren dat alle scholen volgens code geel mogen starten. Dat wil zeggen dat alle leerlingen op 1 september een hele week naar school mogen komen. Vanaf de tweede week gelden er mogelijk strengere maatregelen in de gemeenten waar de coronacijfers slechter zijn. Gents schepen van onderwijs Elke Decruynaere is alvast tevreden met het nieuws over code geel, maar wil nog niet op de feiten vooruit lopen. “Op basis van een analyse van de lokale cijfers, kunnen we oordelen of we in Gent starten met code geel of code oranje.”
 2. Iedereen naar school op 1 september. Directies Sint-Bavo en Sint-Barbara: “Goed nieuws, want hebben gemerkt dat niet iedereen discipline heeft om thuis te werken”
  PREMIUM

  Iedereen naar school op 1 september. Directies Sint-Bavo en Sint-Barbara: “Goed nieuws, want hebben gemerkt dat niet iedereen discipline heeft om thuis te werken”

  Het was dé grote dag voor het onderwijs gisteren: er werd besloten op welke manier de lagere en middelbare scholen zouden opstarten. Minister van Onderwijs Ben Weyts kwam samen met de stakeholders tot het besluit dat ze in september van start zullen gaan met code geel. Dat betekent dat alle leerlingen opnieuw vijf dagen per week naar school zullen komen. Directeurs van het Gentse Sint-Bavo met 1.200 leerlingen en het Sint-Barbaracollege met 800 leerlingen zijn alvast enthousiast. “Niet iedereen heeft de discipline om thuis te werken, dat hebben we gemerkt vorig schooljaar.”