Reno in Gent
Volledig scherm
Reno in Gent © Wannes Nimmegeers

Opening opvangponton Reno uitgesteld, niet duidelijk tot wanneer

De eerste asielzoekers zouden maandag 16 december op de Reno aan de Rigakaai ontvangen worden, maar dat zal niet gebeuren. De Reno is technisch niet klaar, onder meer het brandveiligheidsattest ontbreekt. Hoelang het nog duurt voor de Reno open kan, is niet duidelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Drie minuten belgerinkel aan stadhuis voor meer fietsveiligheid: “Niet alleen de infrastructuur, maar ook verkeersagressie moet aangepakt worden”

  Drie minuten belgerin­kel aan stadhuis voor meer fietsvei­lig­heid: “Niet alleen de infrastruc­tuur, maar ook verkeers­agres­sie moet aangepakt worden”

  Aan het stadhuis klonk deze zondagmiddag het geluid van tientallen rinkelende fietsbellen. De Fietsersbond had deze actie op poten gezet om fietsongevallen te herdenken en meer aandacht te vragen voor fietsveiligheid. “We geloven dat er een beter evenwicht kan bestaan tussen auto’s, fietsers en voetgangers in Gent, zonder dat daar levens voor moeten gelaten worden.”
 2. Familie en vrienden houden rouwmars voor Stefanie (25): “Je bracht altijd ambiance”
  PREMIUM

  Familie en vrienden houden rouwmars voor Stefanie (25): “Je bracht altijd ambiance”

  Op de plek waar Stefanie Verstappen (25) donderdagochtend om het leven kwam bij een vreemd verkeersongeval namen een honderdtal familieleden, vrienden en collega’s deze zondagmiddag afscheid. De groep vertrok van aan het kerkhof van Baarle naar de plek van het ongeval en liet daar bloemen, knuffels en teksten achter. “We zullen je enorm missen. Je bracht altijd ambiance maar je was ook een luisterend oor.”
 3. Chauffeur (29) aangehouden na dodelijk ongeval waarbij Stefanie (25) stierf : “Geen geldig rijbewijs en was onder invloed”
  Gent

  Chauffeur (29) aangehou­den na dodelijk ongeval waarbij Stefanie (25) stierf : “Geen geldig rijbewijs en was onder invloed”

  De 29-jarige man, die gisteren met zijn vriendin Stefanie Verstappen (25), betrokken was bij een ongeval in de Noordhoutstraat in Drongen is aangehouden. De jonge vrouw overleefde de klap niet. De man werd vrijdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van onder meer onopzettelijke doding. “De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs en was onder invloed van alcohol en drugs”, meldt het parket.