Beeld ter illustratie. Voor de derde keer in enkele weken tijd organiseerde de Gentse rechtbank een themazitting rond de kieswet.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Voor de derde keer in enkele weken tijd organiseerde de Gentse rechtbank een themazitting rond de kieswet. © Wannes Nimmegeers

Openbaar Ministerie vordert hard voor bijzitters met kleine vertraging: “Te laat is te laat”

Op de derde themazitting rond het niet-naleven van de kieswetgeving moesten opnieuw bijzitters verschijnen die te laat of niet kwamen opdagen op de verkiezingen van 26 mei. Enkele bijzitters die slechts enkele minuten te laat waren, probeerden nog onder een boete uit te raken want “het kiesbureau moet wettelijk gezien pas om 7.45 uur samengesteld zijn.”

0 reacties

 1. File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”
  Gent

  File aan de Martelaar­slaan door nieuw detectie­sys­teem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”

  Wie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.
 2. Bekende Vlamingen trappen Kevin De Bruyne Cup af in Drongen, met verrassingsbezoek van King Kevin als hoogtepunt
  Gent

  Bekende Vlamingen trappen Kevin De Bruyne Cup af in Drongen, met verras­sings­be­zoek van King Kevin als hoogtepunt

  Wat een dag! De Kevin De Bruyne Cup - een jeugdtoernooi in Drongen waar ploegen uit heel Europa aan deelnemen - is officieel van start gegaan. Bij wijze van inleiding, namen tientallen bekende Vlamingen het vrijdag al tegen elkaar op. Met als hoogtepunt een verrassingsbezoek van Kevin De Bruyne himself. De ster van Manchester City speelde op het einde nog een wedstrijd mee.