Charlotte Matthys, de vrouw achter Nona.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Matthys, de vrouw achter Nona. © Wannes Nimmegeers

Op wandel met Charlotte Matthys (27), één van de dertig veelbelovende Europeanen volgens Forbes: “Ik zag een probleem waar ik een oplossing voor zou bedenken”

GentZe doet het toch maar, Charlotte Matthys (27). Vier jaar geleden kwam ze naar buiten met de allereerste Belgische alcoholvrije gin, vorige week werd ze opgenomen in de prestigieuze Forbes ’30 under 30’ lijst. Hoog tijd voor een gesprek op de plek waar het allemaal begon: de Bourgoyen. Om het te hebben over haar sleutel tot succes, tijd maken voor familie en wilde plannen voor de toekomst.

  1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
    PREMIUM
    Gent

    Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

    In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”