Schepen van cultuur Sami Souguir test als eerste de nieuwe erfgoedwandeling van Zwijnaarde uit.
Volledig scherm
Schepen van cultuur Sami Souguir test als eerste de nieuwe erfgoedwandeling van Zwijnaarde uit. © rv

Op wandel langs kastelen en het Technologiepark: ook Zwijnaarde heeft nu eigen erfgoedwandeling

GentEr valt heel wat te ontdekken in Zwijnaarde, dat bewijst de gloednieuwe erfgoedwandeling die enkel en alleen aan de Gentse deelgemeente is gewijd. De route brengt je via statige kastelen en kerken naar het technologische hart van Gent.

 1. Cokedealer ‘Tic Tac’ verkocht vanuit café in Rabot aan honderden klanten: “Geheime zak in trainingsbroek laten naaien”
  PREMIUM

  Cokedealer ‘Tic Tac’ verkocht vanuit café in Rabot aan honderden klanten: “Geheime zak in trainings­broek laten naaien”

  Twee jaar lang kon cokedealer ‘Tic Tac’ onder de radar blijven, tot hij op 4 januari van dit jaar gevat werd door de politie. Dat gebeurde aan zijn uitvalsbasis, een café in de Wondelgemstraat. Bij zijn arrestatie werd 5,4 gram aangetroffen, verstopt in een geheime extra zak in zijn broekzak die hij speciaal liet naaien om drugs in te verbergen. Staalharde bewijzen dus, maar ‘Tic Tac’ schreeuwt zijn onschuld uit, en haalde daar het ene na het andere loze argument voor boven.
  Gent
 2. Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsite in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst
  PREMIUM

  Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsi­te in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst

  Nog voor de zomer maakt de Arsenaalsite kennis met haar eerste bewoners. Drie dak- en thuislozen krijgen een tijdelijke woning op de voormalige spoorwegwerkplaats in Gentbrugge. “Een bijzonder experiment”, zegt coördinator Gilles Guillaume. De provincie Oost-Vlaanderen draagt een goede 300.000 euro subsidie bij. “Leegstaande terreinen worden al vaak tijdelijk gebruikt, maar dan door meer bemiddelden.”
  Gent