Een herdenkingsplaats is opgericht in de kapel van het Sint-Gregoriusinstituut. De jongen zat er drie jaar op school.
Volledig scherm
PREMIUM
Een herdenkingsplaats is opgericht in de kapel van het Sint-Gregoriusinstituut. De jongen zat er drie jaar op school. © SDD

“Op maandag werd de jongen ziek gemeld, op donderdag bleek hij dood”: Angelus (8) sterft na vermoedelijke overdosis, moeder opgepakt

GentbruggeIn Gentbrugge bij Gent is een 8-jarige jongen dood teruggevonden. Toen zijn mama de jonge Angelus vorige week maandag ziek meldde, leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot leerkrachten donderdag in paniek sloegen, toen niemand kwam opdagen bij een opvolgingsgesprek. De vader van Angelus deed thuis de gruwelijke ontdekking. “We hebben nog 1001 vragen”, klinkt het bij de familie.

 1. REEKS. Wonen op het water. Gregory woont met zoon Alex aan de Bijloke: “Miljonairs zonder budget kwamen aankloppen om mee te varen”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS. Wonen op het water. Gregory woont met zoon Alex aan de Bijloke: “Miljonairs zonder budget kwamen aankloppen om mee te varen”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Gregory Birra (73), zijn zoon Alex (25) en hun ‘Orient Express van de Europese waterwegen’.
 2. Woning Van Wassenhove in Sint-Martens-Latem bij belangrijkste na-oorlogse gebouwen volgens New York Times: “Zelfde vloer als wielerpiste 't Kuipke”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem

  Woning Van Wassenhove in Sint-Mar­tens-La­tem bij belangrijk­ste na-oorlogse gebouwen volgens New York Times: “Zelfde vloer als wielerpis­te 't Kuipke”

  “The 25 most significant buildings constructed after World War II”, of, in het Nederlands: “de 25 meest opvallende gebouwen die na Wereldoorlog II zijn opgetrokken.” Daarnaar gingen 3 architecten, 3 journalisten en 2 designers op zoek voor het Amerikaanse The New York Times. Opvallend: in die lijst staat één Belgisch gebouw: de Woning Van Wassenhove, in Sint-Martens-Latem. Die eindigt nog voor het Centre Pompidou in Parijs.