trajectcontrole E17
Volledig scherm
trajectcontrole E17 © Kristof Pieters

Op komst: proefproject met trajectcontrole op stadswegen

Gent“Trajectcontroles hebben elders al overvloedig bewezen zeer effectief te zijn in het aanpakken en vermijden van overdreven snelheid”, zegt Joris Vandenbroucke (sp.a). Naar aanleiding van zijn vraag zal er ook in Gent een proefproject starten op een weg die door de stad wordt beheerd. Waar dat zal zij, is nog niet beslist.

 1. Blijft de Vooruit dan toch De Vooruit? “Missen is menselijk, nu gaat het alleen nog over ego’s”
  PREMIUM
  Gent

  Blijft de Vooruit dan toch De Vooruit? “Missen is menselijk, nu gaat het alleen nog over ego’s”

  Volxus of Pallas, geen kat in Gent loopt er warm voor. En dat hebben ze bij de Vooruit nu ook begrepen. Maar wat wordt het dan wel? Voor de Stroppendragers is dat meer dan duidelijk: gewoon, De Vooruit. “Ze hebben op vlak van marketing een ongelooflijke inschattingsfout gemaakt bij de Vooruit, en ze hebben de Gentenaars op hun fierheid getrapt.” Wij vroegen enkele bekende Gentenaars uit de culturele wereld naar hun mening over de heisa.
 2. Nu ook protest tegen renovatieplannen WoninGent aan Watersportbaan “Blokken 5 verdiepingen hoger maken? Te drastisch!”
  Gent

  Nu ook protest tegen renovatie­plan­nen WoninGent aan Watersport­baan “Blokken 5 verdiepin­gen hoger maken? Te drastisch!”

  De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent heeft het niet makkelijk met haar renovatieprojecten. Na alle heisa rond de Sint-Bernadettestraat gaan nu ook de omwonenden van de blokken aan de Watersportbaan in het verweer. Zij verzetten zich niet tegen de vernieuwing van de drie woontorens van WoninGent, wel tegen de plannen om die met 5 bouwlagen te verhogen.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg