Het dorp van Oostakker is onlangs volledig gerenoveerd. "Geen beter moment om hier te kopen", aldus makelaar Dieter Eggermont van Pattymo.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dorp van Oostakker is onlangs volledig gerenoveerd. "Geen beter moment om hier te kopen", aldus makelaar Dieter Eggermont van Pattymo. © Wannes Nimmegeers

Op huizenjacht in... ‘heiligdom’ Oostakker bij Gent: “Lagere prijzen én slechts kwartiertje fietsen naar het centrum”

Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Oostakker bij Gent. “Er waait een nieuwe wind in dit dorp. Geen beter moment om hier nu iets te kopen”, zegt makelaar Dieter Eggermont.

 1. Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”
  PREMIUM
  Ieper/Gent

  Jambers­boer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”

  Boer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht te been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum.
 2. Oudste padelclub van het land viert feest: “Op 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”
  PREMIUM
  Gent

  Oudste padelclub van het land viert feest: “Op 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”

  Feest in Gent dit weekend want Padelclub 4U2 – de oudste padelclub van het land – bestaat 10 jaar. Toen ze van start gingen, had nog quasi niemand van padel gehoord. Toch was de club een instant succes, en vandaag is de sport niet meer weg te denken. “We waren geschrokken van de uitspraak in Brugge, wij hebben nog nooit problemen gehad met de buren”, klinkt het.