Iedereen is er klaar voor in de IVG-school
Volledig scherm
Iedereen is er klaar voor in de IVG-school © RV

Op café, in zalen en op school: Gent kijkt bibberend naar de match van de waarheid van de Rode Duivels

GentMet de moed der wanhoop. Dat geldt voor de Duivels zelf, maar zeker ook voor de supporters. We willen er nog allemaal wel in geloven, maar het is toch met een bang hart dat Gent momenteel voetbal kijkt.

 1. Nieuwbouw Lucernacollege in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaafde leerlingen”
  PREMIUM
  Gent

  Nieuwbouw Lucernacol­le­ge in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaaf­de leerlingen”

  Aan de Ganzendries, vlakbij het Sint-Pietersstation, bouwt het Lucernacollege aan een nieuwe vleugel. Arkades, een basisschool specifiek voor hoogbegaafde leerlingen, wil uitbreiden. Maar de werf ligt inmiddels al maanden stil. De bouwput heeft meer weg van een openluchtzwembad. “Ook voor ons is dit een spijtige zaak”, zegt directeur Inge De Groote.
 1. Eigenares reageert nadat auto via haar woonboot de Visserij inreed: “Meteen het water induiken om je partner te redden, da’s toch mooi?”
  PREMIUM
  GENT

  Eigenares reageert nadat auto via haar woonboot de Visserij inreed: “Meteen het water induiken om je partner te redden, da’s toch mooi?”

  “Toen ik hoorde dat ze het goed stelden, dacht ik bij mijzelf: de kapotte balustrade en de glasschade, die doen er nu even niet toe”, Zoë de Goede (29) mat donderdagochtend de schade op nadat een wagen - na een passage over haar woonboot - in de Visserij belandde. De bestuurster kwam er met de schrik vanaf, mede dankzij een reddingsoperatie van haar man. En de boot? Ook die drijft zonder dreigende schade op het water.