Eén van de gesteunde projecten in Kinshasa
Volledig scherm
Eén van de gesteunde projecten in Kinshasa © rv

Oost-Vlaams geld voor 20 Gentse solidaire projecten in ontwikkelingslanden

OOST-VLAANDERENDe Provincie Oost-Vlaanderen wil het draagvlak voor mondiale solidariteit verbreden en bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Daarom krijgen 70 Oost-Vlaamse organisaties die een project hebben in een land in ontwikkeling subsidies, waaronder tien projecten uit Gent. 

  1. Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezingen”
    PREMIUM

    Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezin­gen”

    Op 8 oktober zal de stad Gent een referendum organiseren. Burgerbeweging Te Duur heeft meer dan 27.000 geldige handtekeningen ingezameld, zo blijkt, en dat is voldoende om de stad te verplichten een referendum te organiseren. Ook de condities - wanneer een referendum geldig is en of en wanneer het al dan niet als bindend wordt beschouwd, bepaalt de gemeenteraad. “Totaal zinloos", vindt alvast gemeenteraadsvoorzitter Christophe Peeters (Open Vld).
    Gent