Een studentenkamer in Upkot.
Volledig scherm
Een studentenkamer in Upkot. © RV / Upgrade Estate

Ook private verhuurders van studentenkoten geven huurkorting: “Ik wou zelf een compensatie vragen, maar mijn huisbaas was me voor”

Studenten die hun homes moesten verlaten van de UGent, hoeven maar de helft van hun huurgeld te betalen in april. Die beslissing doet echter de vraag rijzen: wat met private verhuurders van studentenkoten? Schepen van onderwijs Elke Decruynaere kan niemand verplichten, maar vraagt aan kotbazen om solidair te zijn. Sommigen doen dat alvast, door geen verbruikskosten aan te rekenen de komende maand.

 1. Vrijwilliger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwarenhuisketen Lidl: “Door die elektrische transpallet moet ik veel minder sleuren”

  Vrijwilli­ger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwaren­huis­ke­ten Lidl: “Door die elektri­sche transpal­let moet ik veel minder sleuren”

  Grootwarenhuisketen Lidl gaat een elektrische transpallet schenken aan Dien-Centrum Gent-Noord. De organisatie in Sint-Salvatorstraat deelt gratis voedsel uit aan minderbedeelden, maar het werk wordt stilaan te zwaar. “De gemiddelde leeftijd ligt hier ruim boven de 70", zegt vrijwilliger Freddy Matthijs. “De paletten van de vrachtwagen naar onze opslagplaats is een zware klus.”
 2. 11 Robuuste Woningen in Sint-Amandsberg zullen 11 daklozen permanent huisvesten, het wordt geen duiventil

  11 Robuuste Woningen in Sint-Amandsberg zullen 11 daklozen permanent huisvesten, het wordt geen duiventil

  In Sint-Amandsberg gaat de stad langs de Hogeweg 11 ‘Robuuste Woningen’ bouwen. Dat zijn kleine maar zeer stevige huizen waarin chronisch daklozen een nieuwe start zullen krijgen. Het project is uniek in Vlaanderen maar bestaat wel al in het buitenland. “De Gentse daklozen die geselecteerd worden, zullen daar een nieuwe thuis vinden. Het is geen doorloophuis of noodoplossing, het is de bedoeling dat ze een nieuwe start als buurtbewoner krijgen.”
 3. “Gent verhoogt parkeerboetes om kosten van coronacrisis te betalen”, meent N-VA, maar schepen lacht kritiek weg
  PREMIUM

  “Gent verhoogt parkeerboe­tes om kosten van coronacri­sis te betalen”, meent N-VA, maar schepen lacht kritiek weg

  Wie in Gent parkeert zonder te betalen en daarvoor een parkeerboete krijgt, zal vanaf 1 oktober iets dieper in de buidel moeten tasten. De laatste verhoging dateert van zeven jaar geleden, maar de beslissing is toch koren op de molen voor de oppositie. “Het stadsbestuur is op zoek naar geld om de kosten van de coronacrisis te betalen”, meent fractieleider Anneleen Van Bossuyt van N-VA Gent. Schepen Watteeuw lacht die kritiek weg.