Vooral aan de Ottogracht negeren heel wat automobilisten de knip.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral aan de Ottogracht negeren heel wat automobilisten de knip. © Foto Wannes Nimmegeers

Ook in coronajaar riskeren meer dan 55.000 automobilisten boete door negeren van knip, ‘valstrik’ Kortedagsteeg wordt nu toch aangepast

GentVorig jaar riskeerden in totaal zo'n 55.845 automobilisten een boete omdat ze in Gent door een knip aan de Ottogracht, de Bargiebrug, het Hippoliet Lippensplein of de Burgstraat waren gereden. Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Sven Taeldeman (sp.a) opvroeg bij schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). 

 1. Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je geen terras hebt? “Een gastronomisch menu op een snel ineen getimmerd terras, dat is geen optie.”
  PREMIUM
  Gent

  Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je geen terras hebt? “Een gastrono­misch menu op een snel ineen getimmerd terras, dat is geen optie.”

  Het heeft lang genoeg geduurd maar op 8 mei gaat de horeca weer open, of toch gedeeltelijk. Enkel de terrassen mogen weer open. Een begin als je een grote buitenruimte hebt maar wat met cafés en restaurants die geen of amper een terras hebben? We vroegen het aan 5 van, hoe staan zij tegenover de beslissing van het Overlegcomité?
 2. Bijna geen vaccins op overschot, maar Gent gaat nu toch werken met QVAX-reservelijst voor vaccinaties
  Gent

  Bijna geen vaccins op overschot, maar Gent gaat nu toch werken met Q­VAX-reserve­lijst voor vaccina­ties

  De stad Gent gaat nu ook aan de slag met de QVAX-reservelijst voor de vaccinaties die op overschot zouden zijn in Flanders Expo. Dat zijn er in Gent standaard heel weinig, omdat mensen zich per tijdsblok kunnen inschrijven voor hun vaccinatie, en dus weinig afhaken. “We zien dit als extra hulpmiddel”, zegt schepen Rudy Coddens. De ‘restjes’ op het einde van een vaccinatiedag blijven voor de hulpdiensten.
 1. Coronaregels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer
  Play

  Coronare­gels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer

 2. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'