Schepen Astrid De Bruycker en schepen Elke Decruynaere kwamen nog langs aan het einde van de training.
Volledig scherm
Schepen Astrid De Bruycker en schepen Elke Decruynaere kwamen nog langs aan het einde van de training. © rv

Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

GentAl meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.

  1. Meesteroplichter haalt 56.000 euro af met  ‘onbekende’ kredietkaart vriendin: “Van minstens 30 dames kreeg ik een kaart om te gebruiken”
    Gent/Knokke

    Meesterop­lich­ter haalt 56.000 euro af met ‘onbekende’ krediet­kaart vriendin: “Van minstens 30 dames kreeg ik een kaart om te gebruiken”

    In een zaak van informaticabedrog heeft meesteroplichter Piet Van Haut (53) voor het hof van beroep in Gent de vrijspraak gevraagd. Zo zou hij 56.000 euro van de rekening van een vriendin hebben afgehaald met een kredietkaart waarvan zij naar eigen zeggen het bestaan niet afwist. “In die 21 jaar tijd heb ik van minstens 30 dames een kaart gekregen om ze te gebruiken”, blijft Van Haut koel.