Hoewel er een mogelijkheid was om met de hackers in contact te komen -en losgeld te betalen- kon het bedrijf het probleem zelf oplossen.
Volledig scherm
Hoewel er een mogelijkheid was om met de hackers in contact te komen -en losgeld te betalen- kon het bedrijf het probleem zelf oplossen. © Wannes Nimmegeers

Ook Gentse bouwmaterialenhandel slachtoffer van cyberaanval: “De rekening zal gepeperd zijn”

Charles De Witte, zaakvoerder van Bouwpunt O.V.B., is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Sinds donderdag ligt de software van bouwmaterialenwinkel plat, maar de klanten ondervinden geen hinder. “Pen, papier en steengoede medewerkers. Dat houdt ons recht.”

 1. Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controleren vanuit een bakje aan een kraan”

  Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controle­ren vanuit een bakje aan een kraan”

  In het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg wordt vandaag stuntwerk uitgevoerd. De restauratie van de Begijnhofkerk startte al in juni, maar om de top van de torenspits te inspecteren, is er een hoogtewerker nodig. “Van op de grond kunnen we de schade niet juist inschatten, vanuit de kraan wordt vandaag elke leisteen van de torenspits apart bekeken”, zegt Lieven Decaluwe, voorzitter van het Groot Begijnhof.
 2. Familie en vrienden houden rouwmars voor Stefanie (25): “Je bracht altijd ambiance”
  PREMIUM

  Familie en vrienden houden rouwmars voor Stefanie (25): “Je bracht altijd ambiance”

  Op de plek waar Stefanie Verstappen (25) donderdagochtend om het leven kwam bij een vreemd verkeersongeval namen een honderdtal familieleden, vrienden en collega’s deze zondagmiddag afscheid. De groep vertrok van aan het kerkhof van Baarle naar de plek van het ongeval en liet daar bloemen, knuffels en teksten achter. “We zullen je enorm missen. Je bracht altijd ambiance maar je was ook een luisterend oor.”
 1. Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroeken: smaakbommetjes in een groene, minimale setting

  Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroe­ken: smaakbomme­tjes in een groene, minimale setting

  ‘Commotie’ klinkt je misschien bekend in de oren. Het was tot voor kort de naam van het knusse pop-up restaurant op de Hubert Frere-Orbanlaan. Een zodanig succes dat sommelier Lara De Vlieger (28) en chef Thomas Gellynck (25) besloten een vaste locatie te zoeken. Zopas hebben ze hun vaste restaurant geopend tegenover de Rozenbroeken. Op je bord vind je smaakbommen, geserveerd in een groene oase.
 2. Gentse begraafplaatsen moeten netter: “Niet terug naar ‘pelouses’, maar het moet wel verzorgd zijn”

  Gentse begraaf­plaat­sen moeten netter: “Niet terug naar ‘pelouses’, maar het moet wel verzorgd zijn”

  Na jaren van klachten over het onderhoud van de begraafplaatsen gaat de stad nu toch ingrijpen. Vijf jaar geleden besloot de stad de begraafplaatsen te laten uitgroeien tot ‘begraafparken’, waar het groen op sommige plaatsen weelderig kon tieren. Maar in de praktijk leidde dat tot overwoekerde graven en paden en dus een regen van klachten van burgers. “We gaan meer inzetten op onderhoud, het moet er wel verzorgd uitzien”, zegt schepen Mieke Van Hecke nu.