Ondanks de coronacrisis draaien de zaken goed bij Café Labath.
Volledig scherm
Ondanks de coronacrisis draaien de zaken goed bij Café Labath. © Wannes Nimmegeers

Ook Café Labath blij met initiatief ‘Help de Horeca’: “Gelukkig is het nu wel duidelijk dat koffie afhalen toegelaten is”

GentDe actie ‘Help de Horeca’ van Het Laatste Nieuws en HLN.be is een succes. Al meer dan 200.000 keer werd via onze site gezocht naar takeaway-maaltijden in de buurt. Talloze restaurants meldden zich al aan, maar op de Gentse pagina vind je ook heel wat andere horecazaken. Zo pakt Café Labath uit met meeneemontbijt en -koffie. 

 1. Kijk binnen in de koelcontainer, die Peter Paul en Rosa ombouwden tot ‘tiny house’: “Dit gaat over dingen anders doen: kleiner, zuiniger leven, met creatieve oplossingen”
  PREMIUM
  Gent

  Kijk binnen in de koelcontai­ner, die Peter Paul en Rosa ombouwden tot ‘tiny house’: “Dit gaat over dingen anders doen: kleiner, zuiniger leven, met creatieve oplossin­gen”

  Toen Peter Paul en Rosa een oude koelcontainer tegenkwamen in de haven van Gent, twijfelden ze geen seconde. Ze contacteerden meteen de eigenaar en vroegen of ze er een ‘tiny house’ konden van maken. Over een tweetal maanden is hun huis klaar, een standplaats hebben ze nog niet. “Op lange termijn zouden we er graag mee rondreizen.” We kregen een rondleiding in hun piepklein maar spotgoedkoop huis.
 2. Koffiebars mogen dan toch afhaalkoffie verkopen: “Voorlopig voeren we een gedoogbeleid, tot er bevestiging komt van de nationale crisiscel”

  Koffiebars mogen dan toch afhaalkof­fie verkopen: “Voorlopig voeren we een gedoogbe­leid, tot er bevesti­ging komt van de nationale crisiscel”

  Omdat er verwarring heerste over het verkopen van afhaalkoffie, heeft de Gentse burgemeester Mathias De Clercq om verduidelijking gevraagd van hogerop. Tot er een sluitend antwoord is van de nationale crisiscel, gedogen de politie en het stadsbestuur de verkoop. Thomas Labath is tevreden dat de deuren van zijn koffiehuis terug open mogen, maar vindt het beleid toch dubbel.
 3. Brandweermannen voorkomen drama: 8 jaar cel voor man die vriendin probeerde te wurgen
  Gent

  Brandweer­man­nen voorkomen drama: 8 jaar cel voor man die vriendin probeerde te wurgen

  Dankzij het alerte en heldhaftige optreden van twee brandweermannen is op vrijdag 2 september van vorig jaar een jonge vrouw van een gewisse dood gered. De brandweermannen hoorden achter de kazerne van de Roggestraat een ijselijke schreeuw, stormden naar buiten en troffen daar een man aan die een vrouw aan het wurgen was. Door hun toedoen is de vrouw gered. De man kreeg in de rechtbank in Gent een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd, waartegen hij in beroep ging. Deze week werd zijn straf echter bevestigd door het hof van beroep.
 4. Man overgiet auto van nieuwe partner van ex-vrouw met benzine en steekt hem in brand uit jaloezie
  PREMIUM
  Gent

  Man overgiet auto van nieuwe partner van ex-vrouw met benzine en steekt hem in brand uit jaloezie

  Een stukgelopen relatie zette een 22-jarige man uit Gent aan om samen met een vriend de wagen van de nieuwe partner van zijn ex-vrouw in brand te steken. Die brandde volledig uit, maar ook de aanpalende huizen werden beschadigd door het vuur. De feiten dateren van 21 mei van dit jaar. Beide verdachten moesten zich woensdagnamiddag verantwoorden in de Gentse rechtbank. De procureur tilde zwaar aan de feiten en vroeg voor beide heren een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden.
 5. Man (26) masturbeert in Citadelpark en riskeert nu 18 maanden effectieve celstraf na eerdere zedenfeiten
  Gent

  Man (26) mastur­beert in Citadel­park en riskeert nu 18 maanden effectieve celstraf na eerdere zedenfei­ten

  De 26-jarige beklaagde stond verlegen naar de grond te staren toen de rechter hem aansprak over zijn gedrag. De man had zich schuldig gemaakt aan openbare zedenschennis in het Citadelpark. Hij had zijn geslachtsdeel bovengehaald en verschillende passanten kregen een ongewenste show te zien. Nadien ging hij ook over tot publiekelijk masturberen. “Je staat hier nu wel verlegen, maar je was niet verlegen toen je je spel bovenhaalde waar iedereen het kon zien”, sprak de rechter hem toe.
 1. Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisquarantaine
  Play

  Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisqua­ran­tai­ne

 2. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?