Vlnr.: Miel Bonduelle, Wout Meuleman en Kasper Peeters in hun brouwerij in de Poortakkerstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Miel Bonduelle, Wout Meuleman en Kasper Peeters in hun brouwerij in de Poortakkerstraat. © Wannes Nimmegeers

Ook brexit kan jonge Gentse ondernemers niet temmen: “Belgisch bier staat hoog aangeschreven in het Verenigd Koninkrijk”

GentDe Europese Unie en Groot-Brittannië mogen dan wel een deal gesloten hebben rond de brexit, toch zijn niet alle problemen van de baan. Dat merkt ook brouwerij BeerSelect in Gent. Het bedrijf exporteert 10 procent van zijn volume over het Kanaal en krijgt plots stevige importtarieven voor de kiezen. Oprichter Wout Meuleman (25) ziet de toekomst verre van somber in: “Vandaag is AB Inbev nog de grootste Belgische brouwer, maar kom over tien jaar nog eens terug.”

 1. Britse variant duikt voor het eerst op in Gentse school: meeste kleuterklassen al in quarantaine
  Gent

  Britse variant duikt voor het eerst op in Gentse school: meeste kleuter­klas­sen al in quarantai­ne

  De Britse variant is voor het eerst opgedoken op een Gentse school. Op de twee vestigingen van de Gentse basisschool De Wijze Eik hebben 7 personen positief getest op COVID-19. Bij een van hen gaat het om de Britse variant. 10 van de 15 kleuterklassen werden alvast in quarantaine geplaatst en dinsdag zal de hele school uit voorzorg getest worden. De stad bereidt zich intussen voor op eventuele verdere maatregelen.
 2. ASSISEN GENT. 21-jarige staat terecht na moord met mes: “Hij gaf mij maar 10 euro in plaats van 50 euro voor seks”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN GENT. 21-jarige staat terecht na moord met mes: “Hij gaf mij maar 10 euro in plaats van 50 euro voor seks”

  Het proces van de 21-jarige Said Subhan Khawri is vrijdagochtend aangevat in het Gentse hof van assisen. De Iraanse man doodde twee jaar geleden een Afghaanse man in het centrum van Gent, op het kruispunt van de Ottogracht met de Baudelostraat. Het slachtoffer werd met zeven messteken om het leven gebracht. De verdachte vluchtte weg naar Brussel, maar werd enkele dagen toch gearresteerd. Een volksjury zal zich de komende dagen buigen over de zaak.
 1. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!

 2. Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen
  Play

  Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen