Volledig scherm
De roltrap van station Gent-Dampoort is al maanden buiten dienst. © KOS

Ook beloftes voor Dampoortstation: dit jaar nog een nieuwe roltrap

De NMBS zal niet tot na 2027 wachten om het Dampoortstation onder handen te nemen. “Het oorspronkelijke plan was om het station Dampoort aan te pakken wanneer de renovatie van Gent Sint-Pieters achter de rug was. Aangezien de werken aan het ene station zo lang aanslepen willen we niet meer zo lang wachten”, zegt NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir. 

Eén van de grootste ergernissen van de reizigers zal nog dit jaar aangepakt worden: de roltrap. Die is al lange tijd stuk. “Die roltrap zal vervangen worden. Het heeft een tijdje geduurd omdat de roltrap deel uitmaakte van een grotere bestelling van roltrappen. In heel wat stations vinden we  roltrappen terug die zich in een ‘bijzondere’ staat bevinden”, zegt ze. Ook de fietsenstalling zal uitgebreid worden met etagerekken.

 1. Castro-Montes dicht bij eerste vrijschopgoal voor AA Gent: “Ik dacht écht dat die bal binnen zou gaan”
  PREMIUM

  Cas­tro-Mon­tes dicht bij eerste vrijschop­goal voor AA Gent: “Ik dacht écht dat die bal binnen zou gaan”

  Vrijdag al verzekerde AA Gent zich van een rustig weekend dankzij een 2-3-overwinning op bezoek bij Eupen. Helemaal een gelaagde generale repetitie voor de trip naar AS Roma werd het niet, daarvoor acteerden de troepen van Jess Thorup veel te wisselvallig. Ook de partij van Alessio Castro-Montes kende hoogtes en laagtes. Hij tekende aan het eind voor de winning goal, met het hoofd zowaar.
 2. Negentiende Belgische titel voor Eline Berings: “Maar die starter heeft de wedstrijd onthoofd”
  PREMIUM

  Negentien­de Belgische titel voor Eline Berings: “Maar die starter heeft de wedstrijd onthoofd”

  Was het nu vals of niet? Of werd er bewogen in de blokken? Feit is dat de start van de 60m horden vrouwen op het BK indoor toch enige vragen opriep. De starter schoot de atletes immers wel heel snel weg na zijn ‘klaar’. Sommige atletes waren de kluts kwijt en liepen achter de feiten aan. Ook Eline Berings, die uiteindelijk wel haar negentiende Belgische titel won, was er niet over te spreken.