Oogststoet Oostakker 2019
Volledig scherm
Oogststoet Oostakker 2019 © Wannes Nimmegeers

Oogststoet (en -feesten) in Oostakker gaan door, op een alternatief parcours

OOSTAKKERNa een jaar coronapauze mag de Oogststoet, het hoogtepunt van de Oogstfeesten in Oostakker, opnieuw doorgaan. De organisatoren moesten het parcours wel omgooien, in het centrum zijn namelijk nog steeds serieuze wegenwerken aan de gang. 

  1. Mees (10) stierf bij explosie in tuin van ouders, nu eert voetbalclub hem met toernooi en 1.000 kraanvogels: “Winnen of verliezen maakt voor één keer niets uit”
    PREMIUM

    Mees (10) stierf bij explosie in tuin van ouders, nu eert voetbal­club hem met toernooi en 1.000 kraanvo­gels: “Winnen of verliezen maakt voor één keer niets uit”

    Vijf jaar nadat een gruwelijke speling van het lot Mees De Beule, toen net 10 jaar oud, het leven kostte, keerden zijn ouders terug naar SKV Oostakker, de club waar hun overleden zoon zo graag voetbalde. Half Oostakker was op de been om het guitige kereltje te herdenken, met 1.000 kraanvogels en een voetbaltornooi. De jongen, die het leven liet toen hij na een ontploffing in de tuin van zijn ouders onder een muur terechtkwam, is duidelijk nog niet vergeten.
    Gent