Zorgverleners testen de toestellen uit terwijl Yannick De Clercq (directeur netwerking en fundraising UZ Gent) en Gella Vande Caveye toekijken.
Volledig scherm
Zorgverleners testen de toestellen uit terwijl Yannick De Clercq (directeur netwerking en fundraising UZ Gent) en Gella Vande Caveye toekijken. © UZ Gent

Ontspanningstoestellen moeten ook dokters en verplegend personeel fit en gezond houden

In het UZ van Gent werden donderdagvoormiddag drie ontspanningstoestellen geleverd. De firma Home Health Products uit Oudenaarde stelt haar toestellen ter beschikking van de medische sector met het project ‘Zorg voor de zorgverlener tijdens de coronacrisis’.

Ontspanning voor artsen en personeel van het UZ.
Volledig scherm
Ontspanning voor artsen en personeel van het UZ. © UZ Gent

“We zijn hier enorm dankbaar voor”, klinkt het in het UZ Gent. “De toestellen zijn in de eerste plaats bedoeld voor medewerkers van de dienst Intensieve Zorg.”

Honderd toestellen

“Om ons steentje bij te dragen hebben we het project ‘Zorg voor de zorgverlener tijdens de coronacrisis’ opgestart. Hierbij krijgen de zorgverleners elke dag een therapie waarmee ze kunnen ontspannen, en hun immuunsysteem, de doorbloeding en lymfedrainage verbeteren. De vraag kwam vanuit het Amfiaziekenhuis in Breda, dat een pak besmette patiënten opvangt en verzorgt. Dit leidt tot een enorme werkdruk en vermoeidheid bij de zorgverleners. We stellen nu ook in Vlaanderen honderd toestellen ter beschikking voor alle ziekenhuizen in België zodat alle zorgverleners hiervan kunnen genieten”, zegt Bruno Nuyttens van Home Health Products uit Oudenaarde. Het bedrijf is gespecialiseerd in medische therapietoestellen voor chronisch zieken.

Volledig scherm
© UZ Gent
  1. “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politieagent uit Gent

    “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politie­agent uit Gent

    Oh wat zijn wij als Belgen, Vlamingen en Gentenaars toch zo gezegend met onze creativiteit, rebelsheid, relativeringsvermogen en improvisatietalent. Die sterktes komen van pas in crisissen. Wij Belgen zijn betere crisismanagers omdat we beter kunnen improviseren. Maar het keert zich ook tegen ons. Onze rebelsheid zorgt ervoor dat sommige mensen er steeds de kantjes proberen aflopen. Redenen zoeken en vinden waarom zij in hun specifieke situatie dit of dat wel zouden mogen.