Archiefbeeld: de Louisa d'Havébrug werd in september vorig jaar plechtig geopend.
Volledig scherm
Archiefbeeld: de Louisa d'Havébrug werd in september vorig jaar plechtig geopend. © Wannes Nimmegeers

Ontbrekend stukje fietspad naast Louisa d’Havébrug wordt eindelijk aangelegd: “Na het bouwverlof starten we met de werken”

GentNog eind jaar moet naast de Louisa d’Havébrug in Ledeberg een ontbrekend stukje fietspad liggen. De fietsbrug over de Schelde wordt intussen gretig gebruikt, maar veel fietsers storen zich aan de slechte verbinding richting Merelbeke. Daar ligt nu een hoop stenen. “Het is goed nieuws dat het probleem wordt aangepakt”, reageert raadslid Sara Matthieu (Groen). 

 1. Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”
  PREMIUM

  Nog slechts één Gentenaar heeft eigendom­men in de Veldstraat, grote vastgoed­reu­zen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

  De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.
 2. Koelkasten vaccinatiecentrum Gent uitgevallen: 25.000 dosissen blijven bruikbaar
  Gent

  Koelkasten vaccinatie­cen­trum Gent uitgeval­len: 25.000 dosissen blijven bruikbaar

  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Flanders Expo in Gent de koelkasten uitgevallen waarin de coronavaccins worden bewaard. Ook de noodgenerator deed het niet. Even leek het erop dat 25.000 vaccinatiedosissen in de vuilnisbak zouden belanden, maar ze zijn allemaal veilig verklaard door het FAGG. “Om 10 uur is het centrum weer opgestart, met vaccins die we in allerijl uit het UZ Gent en andere vaccinatiecentra lieten overkomen.”