Archiefbeeld: de Louisa d'Havébrug werd in september vorig jaar plechtig geopend.
Volledig scherm
Archiefbeeld: de Louisa d'Havébrug werd in september vorig jaar plechtig geopend. © Wannes Nimmegeers

Ontbrekend stukje fietspad naast Louisa d’Havébrug wordt eindelijk aangelegd: “Na het bouwverlof starten we met de werken”

GentNog eind jaar moet naast de Louisa d’Havébrug in Ledeberg een ontbrekend stukje fietspad liggen. De fietsbrug over de Schelde wordt intussen gretig gebruikt, maar veel fietsers storen zich aan de slechte verbinding richting Merelbeke. Daar ligt nu een hoop stenen. “Het is goed nieuws dat het probleem wordt aangepakt”, reageert raadslid Sara Matthieu (Groen). 

  1. Fluf is de eerste Vlaamse emotionele zorghond bij de politie: “Hij straalt vertrouwen uit en stelt slachtoffers en getuigen gerust”
    PREMIUM
    Gent

    Fluf is de eerste Vlaamse emotionele zorghond bij de politie: “Hij straalt vertrouwen uit en stelt slachtof­fers en getuigen gerust”

    De nieuwste aanwinst van de Gentse politie heet Fluf en is de meteen de meest zachtaardige viervoeter van het hele team. Fluf is een ‘emotionele zorghond’, de eerste in Vlaanderen. Zijn taak is slachtoffers en getuigen gerust te stellen en hen zo makkelijker aan het praten te krijgen. De voorbije drie maanden werd hij al 15 keer ingezet, waarvan 14 keer met succes. “Fluf is de makkelijkste hond ooit, voor hem is alles goed", zegt baasje en hoofdinspecteur Evi Vandendriessche.