Brand Arsenaalsite Gentbrugge
Volledig scherm
Brand Arsenaalsite Gentbrugge © Antsje Vandenbroeck

Onderzoek van deskundige bijna afgerond: aanwijzingen van kwaad opzet bij brand op Arsenaalsite in Gentbrugge

GentBij de brand die midden maart een oude, leegstaande loods van de NMBS op de Arsenaalsite in Gentbrugge in lichterlaaie zette, is hoogstwaarschijnlijk kwaad opzet gemoeid. Dat blijkt uit het onderzoek van de branddeskundige, dat bijna afgerond is.

 1. In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (28) niet uit: “Belgische justitie wil Spaanse collega’s niet schofferen”
  Gent

  In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (28) niet uit: “Belgische justitie wil Spaanse collega’s niet schofferen”

  De kans dat de Spaanse rapper Valtònyc nog achter tralies belandt, is onbestaande. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag opnieuw om de 28-jarige jongeman niet uit te leveren. Valtònyc vluchtte vier jaar geleden van Mallorca naar Gent. In zijn thuisland werd hij veroordeeld tot 3,5 jaar cel nadat hij in zijn teksten de Spaanse vorst had beledigd.
 2. Warmtepompenbouwer Daikin vergroot Vlaamse voetafdruk met nieuw innovatiecentrum en uitbreiding Oostendse site
  GENT

  Warmtepom­pen­bou­wer Daikin vergroot Vlaamse voetafdruk met nieuw innovatie­cen­trum en uitbrei­ding Oostendse site

  Koeling- en warmtepompenspecialist Daikin verankert zich stevig in de Gentse Tech Lane. De Japanse multinational bouwt daarom een splinternieuw innovatiecentrum in Zwijnaarde. Er komen jobs bij, in Gent én Oostende en het bedrijf slaat ook de brug met de UGent. Bij de eerste spadesteek kwam kersvers minister voor Economie Jo Brouns (CD&V) de honneurs waarnemen.