Een stapeltje mondmaskers.
Volledig scherm
Een stapeltje mondmaskers. © ShutterStock

Ondernemers willen ziekenhuizen voorzien van mondmaskers: “Al bijna 200.000 mondmaskers op weg”

Het nijpend tekort aan mondmaskers blijft door de coronacrisis een grote zorg in heel het land maar enkele Antwerpse en Gentse ziekenhuizen zijn mogelijk begin volgende week uit de problemen. Een aantal Gentse ondernemers ijveren momenteel om honderdduizenden mondmaskers van China naar ons land te laten verschepen. “Ja, deze leverancier is wél betrouwbaar”, zegt Jeroen Platevoet die de maskers naar ons land wil halen.

  1. Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaamse procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”
    PREMIUM
    Gent

    Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaam­se procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”

    Top magistraat Geert Merchiers (57) is al een lange tijd gepokt en gemazeld binnen het parket van Oost-Vlaanderen waar hij al verschillende functies uitoefende. Als provinciaal procureur zet hij in Oost-Vlaanderen de lijnen uit over hoe criminelen in de provincie worden vervolgd. Wij hadden een gesprek met deze magistraat over zijn job, zijn blik op justitie en de uitdagingen van de toekomst.