Een concert van OdeGand in de Sint-Jacobskerk, bij een van de vorige edities
Volledig scherm
Een concert van OdeGand in de Sint-Jacobskerk, bij een van de vorige edities © Wannes Nimmegeers

OdeGand verovert morgen de stad, en er zijn nog tickets te koop: “Alleen het slotconcert en het vuurwerk mogen we niet doen”

GentZaterdag palmt OdeGand opnieuw de stad in, voor één keer niet als startschot voor het Festival van Vlaanderen, maar er middenin. Misschien is dat de reden waarom het populaire gebeuren nog niet helemaal is uitverkocht, of misschien durven mensen nog niet allemaal terug naar  evenementen gaan. “Qua ticketverkoop mogen we zéker niet klagen", zegt Veerle Simoens, directeur van het Festival van Vlaanderen.

  1. Gents hamburgerrestaurant koopt in één keer 2 ton aardappelen van West-Vlaamse boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”
    Gent

    Gents hamburger­res­tau­rant koopt in één keer 2 ton aardappe­len van West-Vlaam­se boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”

    Lekker, maar ook eerlijk eten, daar draait het om in hamburgerrestaurant Tush in de Hoogpoort. Daarom hebben eigenaars Hendrik en Laura in één keer twee ton aardappelen gekocht van een West-Vlaamse bioboer. “Hiermee kunnen we zo’n acht tot negen maanden verder”, klinkt het. “Daarna plaatsen we een nieuwe gigantische bestelling.”