Het Mongools-Franse ensemble Argusan speelde ztaredagmiddag op OdeGand in de Handelsbeurs een coronaproof concert.
Volledig scherm
Het Mongools-Franse ensemble Argusan speelde ztaredagmiddag op OdeGand in de Handelsbeurs een coronaproof concert. © WVO

OdeGand opent intiem en onopvallend

OdeGand, de jaarlijkse kick-off van Gent Festival van Vlaanderen, is vanmiddag bijna onzichtbaar van start gegaan met een concert in de Miryzaal in het conservatorium. In tegenstelling tot andere jaren, wanneer het evenement de hele binnenstad op stelten zet, is er nu zo goed als niets van te merken in het straatbeeld. Met dank aan corona, alweer.

  1. Buschauffeurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultolerantie, nu meteen”
    PREMIUM
    Gent

    Buschauf­feurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultoleran­tie, nu meteen”

    De buschauffeurs zijn de agressie op de risicolijnen naar de Blaarmeersen en het provinciaal domein Puyenbroeck beu. Vakbond ACV eist dat het agressiecomité van De Lijn maandag wordt samengeroepen om het probleem aan te pakken. Afgelopen week moest de politie tweemaal tussenbeide komen omdat chauffeurs zich bedreigd of geïntimideerd voelden door groepen jongeren. Met de Gentse Feesten in aantocht vrezen de chauffeurs nog meer incidenten. “We willen weten wie die jongeren zijn en wanneer en waar ze opduiken.”