Volledig scherm
Odegand, festival van Vlaanderen © Wannes Nimmegeers

OdeGand gaat voor gereserveerde zitjes

Het is nog vier maanden tot de nieuwe editie van OdeGand maar de organisatoren kondigden vandaag toch al een nieuwigheid aan. Op de volgende editie zal men stoelen kunnen reserveren. 

“Tot nu toe werden zitjes ingevuld volgens het principe eerst komt, eerst maalt. Dat zorgde toch voor wat stress bij onze festivalbezoekers, zeker wanneer men meerdere concerten na mekaar bezoekt”, aldus Veerle Simoens, directeur van het Festival van Vlaanderen. “Daarom hebben we nu gekozen voor reserveerbare zitjes. Er komen vaste routes die men kan kiezen en die garanderen een plek in de zaal. Het is een hele uitdaging om dat georganiseerd te krijgen maar we werken er hard aan.”

Het Festival van Vlaanderen zal dit jaar als thema ‘Verbeelding’ krijgen. Het start met OdeGand op 14 september en loopt tot 5 oktober. Er is onder andere het evenement ‘City of Ear’ dat dertig Oost-Vlaamse koren tegelijkertijd laat zingen. Op 22 september is er ook de heropstanding van Parklife dat vorig jaar werd afgelast door stormweer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement