Volledig scherm
Archiefbeeld. © David Legreve

Ochtendcontrole in het ‘Weekend zonder Alcohol’: 10 bestuurders met glaasje te veel op

De Gentse lokale politie heeft zaterdagmorgen een C.R.A.S.H.-actie voor het ‘Weekend zonder Alcohol’. Er werden 273 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 10 bestuurders een glaasje te veel op hadden.

De actie vond zaterdagochtend plaats op de Gustaaf Carlierlaan van 5 uur tot 8 uur. Daarbij werden 273 bestuurders gecontroleerd. 10 bestuurders hadden een glaasje te veel op. Een taxichauffeur en een vrachtwagenbestuurder bliezen alarm. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille). Zij moesten onmiddellijk een boete van 105 euro betalen, daarnaast werd hun rijbewijs voor twee uur ingehouden.

Acht bestuurders bliezen positief. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden, wat neerkomt op 0.8 promille. Bij vier bestuurders werd het rijbewijs voor zes uur ingehouden. Eén fietser was zijn fiets kwijt voor zes uur. Drie bestuurders zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen.

Op de Franklin Rooseveltlaan, in de bebouwde kom, werd ook gecontroleerd op snelheid. Daar werden er 37 bestuurders betrapt met te zware voet. De snelste laagvlieger reed 73 kilometer per uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  De stad Gent wil testen of fietsers sneller groen licht kunnen krijgen bij regenweer. Daarvoor zullen een aantal kruispunten met de stadsring en de as van de Blaisantvest tot de Nieuwe Wandeling voorzien worden van regensensors. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ging de mosterd halen in steden als Kopenhagen, Rotterdam en Apeldoorn waar dergelijke systemen al ingevoerd zijn. Bij regenweer wordt de cyclus van de lichten versneld waardoor fietsers niet langer een minuut in de regen staan maar pakweg 30 seconden. Welke gevolgen dat kan hebben op het autoverkeer zal onderzocht worden.
 2. Aantal kinderopvangplaatsen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimumnorm: “Investeringen blijven nodig”

  Aantal kinderop­vang­plaat­sen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimum­norm: “Investe­rin­gen blijven nodig”

  De kinderopvangcapaciteit in Gent is vorig jaar licht gestegen naar een totaal van 4.621 plaatsen. Dat blijkt uit een rapport van de stad Gent. Toch blijft er werk aan de winkel met vier wijken die de minimumnorm van 33 plaatsen per 100 kinderen niet halen. “Waar mogelijk opent de stad zelf nieuwe kinderdagverblijven”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).
 3. Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstukken van 1,20 meter boven fietspad”

  Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstuk­ken van 1,20 meter boven fietspad”

  Bij recente controles van het viaduct van Gentbrugge zijn brokstukken losgekomen van 1,20 meter lang, boven een voetpad en een fietspad. Dat blijkt uit interne communicatie van het team dat het viaduct moet controleren. Bovendien werd drie jaar geleden al gewaarschuwd voor deze grote loszittende stukken beton. De PVDA vraagt een hoorzitting over de toestand van het viaduct. “Als zo’n brokstuk op iemands hoofd valt, is dat dodelijk. Dit neigt naar schuldig verzuim”, zegt Tom De Meester (PVDA).