Volledig scherm
Archiefbeeld. © David Legreve

Ochtendcontrole in het ‘Weekend zonder Alcohol’: 10 bestuurders met glaasje te veel op

De Gentse lokale politie heeft zaterdagmorgen een C.R.A.S.H.-actie voor het ‘Weekend zonder Alcohol’. Er werden 273 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 10 bestuurders een glaasje te veel op hadden.

De actie vond zaterdagochtend plaats op de Gustaaf Carlierlaan van 5 uur tot 8 uur. Daarbij werden 273 bestuurders gecontroleerd. 10 bestuurders hadden een glaasje te veel op. Een taxichauffeur en een vrachtwagenbestuurder bliezen alarm. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille). Zij moesten onmiddellijk een boete van 105 euro betalen, daarnaast werd hun rijbewijs voor twee uur ingehouden.

Acht bestuurders bliezen positief. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden, wat neerkomt op 0.8 promille. Bij vier bestuurders werd het rijbewijs voor zes uur ingehouden. Eén fietser was zijn fiets kwijt voor zes uur. Drie bestuurders zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen.

Op de Franklin Rooseveltlaan, in de bebouwde kom, werd ook gecontroleerd op snelheid. Daar werden er 37 bestuurders betrapt met te zware voet. De snelste laagvlieger reed 73 kilometer per uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tom De Meester en Steven De Vuyst (PVDA): “Mensen zien in ons een alternatief voor onbetrouwbare zakkenvullers”
    PREMIUM

    Tom De Meester en Steven De Vuyst (PVDA): “Mensen zien in ons een alterna­tief voor onbetrouw­ba­re zakkenvul­lers”

    Zelzate hebben ze veroverd, in Gent kwamen ze met 3 de gemeenteraad binnen, en nu staat de rest van Oost-Vlaanderen op hun verlanglijstje. PVDA is hot, en dat merken ze zelf ook Tom De Meester uit Gent trekt voor het eerst de Kamerlijst, Steven De Vuyst uit Zelzate trekt de federale lijst. “Neen, wij teren niet alleen op heel lokale successen. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Mensen appreciëren dat.”