De Blauwe Kiosk is weg van de Kouter, maar of en wanneer er iets in de plaats komt, is momenteel niet duidelijk
Volledig scherm
De Blauwe Kiosk is weg van de Kouter, maar of en wanneer er iets in de plaats komt, is momenteel niet duidelijk © Wannes Nimmegeers

Obuchon die Blauwe Kiosk zou gaan vervangen, komt voorlopig niet: “We proberen het dossier vlot te trekken”

“Vanaf 1 september zal Obuchon de plaats van de Blauwe Kiosk op de Kouter innemen”, zo beloofde de stad in april. Alleen zijn we intussen 23 september, en is er van die Obuchon nog geen spoor te bekennen. “Er zijn inderdaad problemen”, klinkt het bij schepen Annelies Storms. “Maar we proberen het dossier nog vlot te trekken.”

  1. Miljoeneninvestering in sporen moet goederenvervoer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”
    Gent

    Miljoenen­in­ves­te­ring in sporen moet goederen­ver­voer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”

    In North Sea Port Gent heeft spoorwegbeheerder Infrabel zijn investering van 33,5 miljoen euro voorgesteld. De nieuwe infrastructuur moet de weg effenen naar het doel om 15% van het goederenvervoer over het spoor te transporteren in de Gentse haven. “De toekomst van het vervoer over het spoor is cruciaal om industrie in ons land te kunnen houden”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld).