Arteveldehogeschool Gent, campus Kantienberg.
Volledig scherm
Arteveldehogeschool Gent, campus Kantienberg. © Lannoo

Nu UGent start in code oranje: wat doen de hogescholen?

Hoe gaan de Gentse hogescholen om met de beslissing van UGent om volgende week in code oranje te starten in plaats van code geel? Volgen ze dit voorbeeld? Vooralsnog niet, zo blijkt, al is het genuanceerd en houden ze voortdurend de vinger aan de pols.

  1. Studentenversie van ‘De Container Cup’ gaat door op Sint-Pietersplein: “Om een overrompeling te vermijden, mogen alleen de ingeschreven studenten komen”

    Studenten­ver­sie van ‘De Container Cup’ gaat door op Sint-Pieters­plein: “Om een overrompe­ling te vermijden, mogen alleen de ingeschre­ven studenten komen”

    Honderd Vlaamse en Brusselse studenten nemen het de komende twee weken tegen elkaar op in een studentenversie van ‘De Container Cup’. Net zoals in het populaire televisieprogramma, moeten studenten een gevreesde zevenkamp afleggen in een container. Morgen bekampen ze elkaar op het Sint-Pietersplein in Gent. Om een overrompeling te vermijden, mogen enkel de ingeschreven studenten ter plekke langskomen. Supporters kunnen thuis mee volgen vanachter hun computer.
  2. Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonderdoorgang Ekkergembrug: “Enkel nieuwe constructies worden gesubsidieerd”

    Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonder­door­gang Ekkergem­brug: “Enkel nieuwe construc­ties worden gesubsidi­eerd”

    De Stad Gent krijgt geen Vlaamse subsidies voor de renovatie van de fietsonderdoorgang onder Ekkergembrug. Het bouwwerk mag dan wel dringend aan vervanging toe zijn, het Vlaamse Gewest komt enkel tussen bij nieuwe constructies. “De stad besliste daarom om 900.000 euro, de volledige kost, uit eigen zak te betalen”, zei schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) dinsdagavond op de gemeenteraadscommissie. “De onderdoorgang is één van de eerste die ooit werd aangelegd op de R40 in Gent, maar is niet meer van deze tijd. Als fietser draag je het best een helm grappen we soms, want het plafond is er erg laag. Dat probleem gaan we nu verhelpen.” De werken starten in februari. Naast het lage plafond wordt ook de haarspeldbocht op de Leiekaai rechtgetrokken.