Veel Gentenaars liggen wakker van het Caermersklooster, zo blijkt uit deze manifestatie over de toekomst het pand in de Lange Steenstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Veel Gentenaars liggen wakker van het Caermersklooster, zo blijkt uit deze manifestatie over de toekomst het pand in de Lange Steenstraat © Didier Verbaere

Nu is het aan u. Een jaar om het Caermersklooster te redden: geen hotel, geen koten, maar wat dan wel?

GENTEen jaar lang krijgen buurtbewoners en sympathisanten de tijd om ideeën op te werpen over de bestemming van het Caermersklooster. Al ruim een halfjaar is daar discussie over, nu heeft een studie enkele opties van tafel geveegd. Geen hotel. Geen kunstenaarsnest. Maar wat moet er dan wel gebeuren met het eeuwenoude gebouw?

 1. MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevonden in De Pinte”
  PREMIUM
  Gent/De Pinte

  MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevon­den in De Pinte”

  Taxi-legende Fouad Oulad Khlie (44) zocht en vond het buurtgevoel van de Brugse Poort van weleer terug tussen de villa’s in De Pinte. “Weet je wat ik hier de max vind? De mensen praten nog tegen elkaar op straat.” Hij spreekt vrijuit over de liefde voor zijn ouders, zijn buren en het Gentse nachtleven. “Om 11 uur ‘s ochtends moest ik een bomvolle club in hartje Gent leegkuisen. Als ik dat vandaag de dag zeg tegen jonge klanten geloven ze me niet.”
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”