North Sea Port
Volledig scherm
North Sea Port © Wannes Nimmegeers

North Sea Port wil in 2022 het coronaverlies volledig wegwerken

GentGoede voornemens bij de jaarwisseling, daar doet de grensoverschrijdende haven North Sea Port duidelijk aan mee. De Gents - Zeelandse haven noteerde al een groei in 2021, maar bleef nog onder het recordjaar 2019. Dat kan nog beter, vinden ze daar.

 1. De gezichten achter de besparingen aan de UGent: “We stonden altijd paraat - zeker tijdens coronatijden - en nu krijgen we stank voor dank”
  PREMIUM
  Gent

  De gezichten achter de besparin­gen aan de UGent: “We stonden altijd paraat - zeker tijdens coronatij­den - en nu krijgen we stank voor dank”

  Er waren al langer geruchten, en begin dit jaar werden die bevestigd: de Universiteit Gent gaat ingrijpend besparen. De kinderdagverblijven worden uitbesteed, restaurant Het Pand sluit de deuren en het inschrijvingsgeld voor doctoraatsstudenten verdubbelt. In februari komen er acties. We spraken met twee gezichten van de besparingen, over hoe ze vrezen voor hun job.
 1. Het idee van één miljard: Jan (39) en Zhong (37), de sterke mannen achter 'Deliverect' hebben in vier jaar tijd de wereld veroverd
  PREMIUM
  GENT

  Het idee van één miljard: Jan (39) en Zhong (37), de sterke mannen achter 'Deliverect' hebben in vier jaar tijd de wereld veroverd

  Jan Hollez (39) en Zhong Xu (37) waren geen nieuwkomers in de zakenwereld toen ze drie jaar geleden Deliverect opstartten, een bedrijf dat kassasystemen voor afhaalmaaltijden bij restaurants vereenvoudigt. Maar vandaag is het door en door Gentse bedrijf een ‘unicorn’: een start-up die meer dan 1 miljard waard is met bekende klanten zoals KFC, Le Pain Quotidien en Bavet. Maar wie zijn de mensen achter het idee van één miljard? Wij praten met Jan Hollez.
 2. Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsgebouw waar hij zou getuigen op assisenproces: “Hij was zo fier op ons allemaal”
  PREMIUM
  Gent

  Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsge­bouw waar hij zou getuigen op assisenpro­ces: “Hij was zo fier op ons allemaal”

  Het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette is volop aan de gang. Maandagavond kwamen enkele getuigen aan het woord. Ook Clément Van Rentergem (68) werd uitgenodigd. De Gentse man had het slachtoffer Jeannine Welvaert onderdak gegeven toen ze was weggelopen van haar vriend. Maar vlak voor hij het gerechtsgebouw wilde binnengaan, kreeg Clément een hartstilstand. Zijn familie moest onverwacht afscheid nemen van hun knuffelbeer.
 3. ASSISEN. Pierre Cornette (63) krijgt 15 jaar cel voor foltering Jeanine Welvaert (71): “U gebruikte uw hond als wapen”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. Pierre Cornette (63) krijgt 15 jaar cel voor foltering Jeanine Welvaert (71): “U gebruikte uw hond als wapen”

  In het proces tegen Pierre Cornette (63) is de volksjury tot een besluit gekomen: de 63-jarige man is schuldig aan de foltering van Jeanine Welvaert (71), maar ook aan de slagen en verwondingen die hij haar toebracht. Hij kreeg 15 jaar cel. De rechter gaf Cornette naast de straf ook nog wat goede raad mee: “Vind een nuttige dagbesteding en houd uw drankgebruik in toom.”