Silent Disco Walks
Volledig scherm
Silent Disco Walks © Silent Disco Walks

Nog twee weekends ‘silent disco’ wandelingen: gids zorgt voor interessante weetjes, DJ voor een feestje

GentDe wandelhype die tijdens de pandemie ontstond is precies nog niet uitgewerkt. Want op zaterdag 16 en zaterdag 23 oktober kan je meedoen aan een bijzondere wandeling: een ‘silent disco’ wandeling. Dat is een feestje en een rondleiding ineen.

 1. Laatste jezuïet van Gent krijgt gezelschap van drie nieuwe broeders in abdij van Drongen: “In een gemeenschap leven is een beetje als getrouwd zijn”
  PREMIUM
  Gent

  Laatste jezuïet van Gent krijgt gezelschap van drie nieuwe broeders in abdij van Drongen: “In een gemeen­schap leven is een beetje als getrouwd zijn”

  De Oude Abdij van Drongen telde twee jaar lang slechts één geestelijke: Wauthier de Mahieu (88). Even leek het boeken toe, maar die dreiging is nu afgewend. Sinds kort wonen er drie nieuwe broeders in het enige overgebleven jezuïetenklooster van Gent. “Ik ben geen jezuïet geworden om alleen te leven”, zegt Wauthier.
 2. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: Imaani (21) bokst grootse evenementen in elkaar: “Een feestje voor Michelle en Barack Obama, waarom niet?”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: Imaani (21) bokst grootse evenemen­ten in elkaar: “Een feestje voor Michelle en Barack Obama, waarom niet?”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Imaani Jacobsen (21) organiseert evenementen op topniveau. “Zelfstandig zijn, dat zit een beetje in mijn bloed.”