De 360 jaar oude beiaardtrommel in de Belforttoren. De pinnetjes sturen de hamers aan, die daardoor een melodie spelen op de klokken
Volledig scherm
De 360 jaar oude beiaardtrommel in de Belforttoren. De pinnetjes sturen de hamers aan, die daardoor een melodie spelen op de klokken © Wannes Nimmegeers

Nog tot zondag stemmen voor de nieuwe beiaardliedjes

GentAl zowat 1.500 mensen brachten hun stem uit over de nieuwe beiaardliedjes, die vanaf Pasen zullen klinken van op de Belforttoren. De gekozen liedjes zullen de komende twee jaar elk uur te horen zijn, elk kwartier eentje. Het vierde is sowieso Klokke Roeland.  

 1. Verborgen theaterzaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar opengesteld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”
  Gent

  Verborgen theater­zaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar openge­steld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”

  Het is een goed bewaard geheim. Boven de kleuterschool van Sint-Barbara in de Savaanstraat zit een theaterzaal verborgen, waar een kleine 300 man in kan. 15 jaar geleden al begon het project ‘Maeterlinckzaal’, maar afgewerkt raakte het nooit. “De ruwbouw is af, maar de zaal is nog nooit gebruikt", zegt algemeen directeur Guy Dalcq. “Daar zal volgend jaar verandering in komen.”
 2. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg

  Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

  De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.