Muzikante Lara Rosseel (35) woont intussen twee jaar op haar schip aan de Oude Dokken. “Een rijtjeswoning of een appartement zou niks meer voor mij zijn", zegt ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Muzikante Lara Rosseel (35) woont intussen twee jaar op haar schip aan de Oude Dokken. “Een rijtjeswoning of een appartement zou niks meer voor mij zijn", zegt ze. © Wannes Nimmegeers

Nog steeds wachtlijst voor woonboten in Gent: “Wie kiest voor een schip, moet er iets voor over hebben”

GentIn Gent wachten zo’n 33 kandidaten op een ligplaats voor hun woonboot. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld). Wonen op het water blijft in trek en dat verbaast muzikante Lara Rosseel (35) niks. “Je woont vlakbij het centrum, maar zit toch op jouw eigen eiland", zegt ze vanop haar schip aan de Oude Dokken.

 1. Emiel en Yvonne zijn langst getrouwde koppel van Vlaanderen: “Na al die tijd... Is hij nog altijd mijn grootste schat”
  PREMIUM
  Gent

  Emiel en Yvonne zijn langst getrouwde koppel van Vlaanderen: “Na al die tijd... Is hij nog altijd mijn grootste schat”

  Hij wordt eind november 100, zij wordt in mei 96. En vandaag vierden Emiel Vanden Broecke en Yvonne Deghouy hun 78ste huwelijksverjaardag, in rusthuis Zonnebloem in Zwijnaarde. Ze zijn daarmee het langst gehuwde koppel in Vlaanderen, vandaag. Een groot feest zit er jammer genoeg niet in. “Slechts twee van onze zes zonen mogen om beurten eens op bezoek komen.”
 2. Doodrijder van Truus Rijnberg (72) hangt dertig maanden cel boven het hoofd: “Hij zat als koning in zijn cabine, niets kon hem overkomen”
  PREMIUM
  Sint-Kruis-Winkel/Merelbeke

  Doodrijder van Truus Rijnberg (72) hangt dertig maanden cel boven het hoofd: “Hij zat als koning in zijn cabine, niets kon hem overkomen”

  “Het overlijden van mama heeft er bij ons allemaal zwaar ingehakt. Wij leven niet, maar overleven.” Truus Rijnberg (72), mama van drie kinderen en grootmoeder van zes kleinkinderen, werd op 3 oktober 2019 aangereden door een vrachtwagenchauffeur op de John F. Kennedylaan. Donderdag moest de 46-jarige onoplettende Roemeen zich verantwoorden in de rechtbank. “Hij tokkelde op zijn gsm alsof hij in zijn salon zat”, oordeelde het parket hard.
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark