De Veldstraat trekt - zeker op een soldendag als vandaag - nog steeds veel volk. Nochtans zijn in de straat enkel nog grote ketens te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Veldstraat trekt - zeker op een soldendag als vandaag - nog steeds veel volk. Nochtans zijn in de straat enkel nog grote ketens te vinden. © Wannes Nimmegeers

Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.

 1. Wintercircus opent in maart 2024, rockzaal wordt in november dit jaar in gebruik genomen: “We gaan van hieruit de wereld veroveren”
  Gent

  Wintercir­cus opent in maart 2024, rockzaal wordt in november dit jaar in gebruik genomen: “We gaan van hieruit de wereld veroveren”

  Na jaren leegstand en verkrotting is het Wintercircus aan de Lammerstraat opnieuw een parel aan het Gents firmament. De restauratie is meer dan geslaagd, en nu is er ook een uitbater gevonden: een hele trits hippe, Gentse ondernemers die zich verzameld hebben onder de naam ‘TENT’. Wat er in de ondergrondse rockzaal zal gebeuren, is duidelijk, de rest van het gebouw wordt voorlopig gevuld met dure woorden. “Het zal wat tijd kosten.”
 2. Komt ‘Eveline’ binnenkort opnieuw terug vrij? Binnen twee weken meer duidelijkheid
  GENT

  Komt ‘Eveline’ binnenkort opnieuw terug vrij? Binnen twee weken meer duidelijk­heid

  Moet de Gentse twintiger G.R. - alias ‘Eveline’ - zijn proces afwachten achter tralies? De raadkamer besliste woensdag dat hij zijn cel mag verlaten onder voorwaarden, maar het parket tekende meteen beroep aan. Hij blijft nog even opgesloten dus. De zaak barstte in 2020 los nadat naaktfoto’s en filmpjes van BV’s waren opgedoken op het internet. De verdachte was al eens een tijdje vrij onder voorwaarden, maar maakte onlangs nieuwe slachtoffers in Nederland.