Het reglement tegen knalpotterreur werkt
Volledig scherm
PREMIUM
Het reglement tegen knalpotterreur werkt © ANP

Nog nooit echt toegepast, en toch een groot succes: reglement tegen knalpotterreur wordt verlengd

GentSinds augustus kunnen de Gentse flikken optreden tegen ‘knalpotterreur’. Ze kunnen de wagen van roekeloze chauffeurs die buitensporig veel lawaai maken bestuurlijk in beslag nemen. Dat gebeurde nog geen enkele keer, maar het aantal klachten is wél enorm gedaald. En dus wordt het reglement alvast tot eind maart verlengd.

  1. Wie is man met rode plastieken zak die bomaanslag pleegde in het Rabot? En wat schreef hij op spandoek vlak voor ontploffing?
    Gent

    Wie is man met rode plastieken zak die bomaanslag pleegde in het Rabot? En wat schreef hij op spandoek vlak voor ontplof­fing?

    Gent is in de ban van de bomaanslag die het Rabot op zijn grondvesten deed daveren. In de nacht van zondag 5 op maandag 6 februari ontplofte voor de deur van een vrouwenkapsalon in de Wondelgemstraat een explosief. Op nieuwe camerabeelden is te zien hoe een man de bom plaatst, nadat hij een spandoek uit zijn rode plastic zakje haalt en ophangt. “Eén ding is zeker: het was een gerichte aanslag.” Dit is wat we tot nu toe weten.