De studenten van de HOGENT mogen weer naar school komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De studenten van de HOGENT mogen weer naar school komen. © Wannes Nimmegeers

Nog inschrijfstress? Dit zijn de sterkst groeiende studierichtingen van het moment

GENTNog hoogstens een week en dan moet je het eigenlijk wel weten: de hogescholen en universiteiten beginnen aan het academiejaar. Maar wat zijn nu de richtingen die het jaar na corona populair worden? Welke Gentse aula’s barsten uit hun voegen? Wij zochten het voor je uit. Spoilers: als podcaster in de dop zit je niet alleen in de klas. 

  1. Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvistekening tot schildpaddenrecept, alles schreef hij op”
    Gent

    Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvisteke­ning tot schildpad­den­re­cept, alles schreef hij op”

    Een 300 jaar oud dagboek is de aanleiding tot en de rode draad door een nieuwe tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij. Niet zomaar een tentoonstelling, het verhaal van de Gentse priester Michaël de Febure, die nooit van onder de Gentse torens was geraakt maar op zijn 58ste werd meegestuurd op een anderhalf jaar durende bootreis naar India. De Febure’s verhaal wordt levendig uitgebeeld in de abdij, waar de refter zelfs is omgebouwd tot een heus schip.