binnenkijken in het stadhuis van Gent
Volledig scherm
binnenkijken in het stadhuis van Gent © Wannes Nimmegeers

Nog geen duidelijkheid over impact besparingen op stadspersoneel: “Er gaan inhoudelijke beslissingen moeten gemaakt worden”

GENTEr 78 miljoen euro bespaard worden bij Stad Gent: personeel en vakbonden kijken meewarig naar de rekenoefening die het stadsbestuur de komende weken nog moet maken. Op dinsdagavond, na een eerste overleg met de vakbonden, was enkel duidelijk dat er niet op onderwijs, kinderdagverblijven of woonzorgcentra bespaard wordt.

  1. Gemengde gevoelens bij komst van transitiehuis in Gentbrugge, waar 16 gevangenen zullen werken aan re-integratie: “Wij wisten weer van niets”
    PREMIUM
    Gent

    Gemengde gevoelens bij komst van transitie­huis in Gentbrugge, waar 16 gevangenen zullen werken aan re-integratie: “Wij wisten weer van niets”

    Begin 2023 opent in de Leo Tertzweillaan in Gentbrugge het tweede transitiehuis van het land. Maximaal 16 gedetineerden zullen hier onderdak krijgen en begeleid worden richting het einde van hun straf, dit om ervoor te zorgen dat ze niet hervallen in de criminaliteit. Wij gingen langs bij de buren en vroegen hen wat zij van het initiatief vinden. “Wàt komt er hier? Dat is het eerste dat ik er van hoor.”